Köprübaşı Eğitimde İlk Sırayı Aldı

Köprübaşı ilçesi, 8. sınıflar Seviye Belirleme Sınavı (SBS) sonuçlarına göre il genelinde Ortaöğretim Yerleştirme Puanı (OYP) ortalaması 325,817 ile birinci oldu.

Köprübaşı Eğitimde İlk Sırayı Aldı
Manisa'da 4 yıl önce Ortaöğretim Kurumları Sınavı (OKS) sonuçlarına göre ilçeler arasında en geride yer alan Köprübaşı ilçesi, bugünkü adı SBS olan aynı sınavın sonuçlarına göre ilk sırayı alarak büyük bir başarı sergiledi. OYP ortalaması 325,81 olan Köprübaşı ilçesini 316 ortalama ile Demirci takip etti. İlçe okullarından Yavuz Selim İlköğretim Okulu 340,364 ortalama ile ilçe birincisi oldu.
Konuyla ilgili açıklama yapan İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Mustafa Kanmaz, "4 yıl önce o zamanki adı OKS olan sınavlarda ilçemizin başarısı il genelinde çok gerilerde idi. Okul müdürlerimiz ile birlikte ilçemizin eğitim-öğretim başarısını artırmak amacıyla hedef belirledik. Bu hedefimiz, 5 yıl sonra SBS'de il genelinde açık ara birinci olmaktı. Bugün yakaladığımız bu başarıya ulaşmak için okul müdürlerimiz, öğretmenlerimiz ve öğrencilerimizle yoğun çalışmalar yaptık. Okul müdürlerimiz, öğretmenlerimiz, öğrenci velilerimiz ve eğitim gönüllülerimiz olan işadamlarımızın büyük destekleri ile ve öğrencilerimizin gayretleri ile önümüzdeki yıllarda başarımız daha da artacaktır." dedi.
Bu arada, 2010-2011 eğitim-öğretim yılı başından itibaren ilk ve ortaöğretim okullarında tüm sınıflarda akıllı tahta, projeksiyon ve bilgisayar kazandırma kampanyası başlattıklarını hatırlatan Kanmaz, bu projenin de ilçenin eğitim-öğretim başarısına büyük katkı sağlayacağını sözlerine ekledi.