Kırkpınar Pehlivanlarından Vali Öner'e Ziyaret

Belek Belediye Başkanı Yusuf Mecek, Belediye Güreş Kulübü Sporcuları, Kırkpınar Başpehlivanı Mehmet Yeşil Yeşil ile 15 güreşçi, Isparta Valisi Ali Haydar Öner'i makamında ziyaret etti.

Eğirdirli İşadamı Ferdan Turizm ve Eğirdir'de faaliyet gösteren Kroisos Otel'in sahibi İlyas Can'ın davetlisi olarak Isparta'ya gelen Belek Belediye Başkanı Yusuf Mecek, Kırkpınar Başpehlivanı Mehmet Yeşil Yeşil ve Belediye Güreş Kulübü'nün 15 güreşçisi Isparta Valisi Ali Haydar Öner'i makamında ziyaret etti.
Ziyarette bir konuşma yapan Vali Ali Haydar Öner, "Güreşçilerimiz, ata sporu olan yağlı güreşte, Türkiye'nin en önde gelen organizasyonu olan Kırkpınar'da yarı final, final güreşen, millet olarak kendileri ile gurur duyduğumuz güreşçilerimizi Isparta'da görmekten de büyük onur ve bahtiyarlık duymaktayız" dedi. Güreşin Türk Milleti ile birlikte anılan bir spor dalı olduğunu ifade eden Vali Öner, "Yağlı güreş de onun çok özel ve en zor dalı. Bu konuda başarı göstermek çok kolay değil ancak siz başarılarınızı kanıtlayan arkadaşlarımızsınız" diye konuştu.
Belek Belediye Başkanı Yusuf Mecek ise 2008, 2009 ve 2010 yıllarında Altın Kemer aldıklarını hatırlatarak, "Bu yıl Edirne'de çok uzun zamandır yapılmayan bir derece yaptık" dedi. Kırkpınar Başpehlivanı Mehmet Yeşil Yeşil ise hedefinin 2011 yılında da Altın Kemer almak olduğunu söyledi. Yeşil Yeşil, "Bunu da başaracağımıza inanıyorum" şeklinde konuştu
Vali Ali Haydar Öner, Belek Belediye Başkanı Yusuf Mecek, Belediye Güreş Kulübü Sporcuları ve Kırkpınar Başpehlivanı Mehmet Yeşil Yeşil'e Isparta'ya özgü gül ürünlerinin bulunduğu Gül Seti hediye etti.