Kemal Türkler'in öldürülmesi davası ertelendi
Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) es Genel Başkanlarından Kemal Türkler'i öldürdüğü iddiasıyla yargılanan Ünal Osmanağaoğlu hakkındaki b
Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, başka bir suçtan tutuklu bulunan sanık Ünal Osmanağaoğlu gelmedi. Kemal Türkler'in eşi Hatice Sebahat Türkler, kızları Yasemin Türkler Akpınar ve Nilgün Soydan'ın hazır bulunduğu duruşmaya, Türkler'in torunu Burç Akpınar da annesi ve teyzesi adına müdahil avukatı olarak katıldı. Duruşmayı ayrıca DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi ve birçok DİSK üyesi izledi. Mahkeme heyeti, davanın görülmesine ara vererek duruşmayı 23 Eylül 2010'a ertelediğini açıkladı.
Kemal Türklerin kızı Nilgün Soydan, sanık Ünal Osmanağaoğlu'nun katil olarak tescillenmesinin gereği olmadığını belirterek, "Çünkü ben olayın tanığıyım. Babam gözlerimin önünde öldürüldüğünde ben 18 yaşındaydım. Buradan bir kez daha söylüyorum Osmanağaoğlu babamın katillidir. Ben onu babama kurşun sıkarken gördüm. Bu nedenle Osmanağaoğlu yaşadığı müddetçe elimden kurtulamaycaktır. Gerekirse bir 30 yıl daha mücadele vermeye hazırım." dedi.
Adliye Çıkışı basın açıklaması yapan DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, "Kemal Türkler'in katliamında tam 30 yıl geçti. Bu davanın başlamasından ise bugüne kadar 14 yıl geçti. Bir insan öldürüldü işçilerin gerçek liderlerinden biri katledildi. Bizim için önemli bir dava. Bakırköy'de beraat kararları veriliyor, Yargıytay'da bozuluyor. Bu davanın mahkeme başkanı da davadan çekildi. Sanık hakkında tam teşekkülü rapor istendi. Dava yarına ertelendi. Benimle ilgili dava da Sultanahmet'te görülecek. Bakın DİSK nelerle uğraşıyor. DİSK ile ilgili her gün bir duruşma var. Biz adaletin biran önce uygulanmasını istiyoruz." dedi. Çelebi katilin belli olduğunu dile getirerek, davanın takipçisi olacaklarını sözlerine ekledi.
Kemal Türkler davası avukatlarından Ömer Kavalli, bu eylemin hukuk tekniği açısından bir iş bölümü olması nedeniyle sanığın örgüt üyesi olduğunu gösterdiğini belirterek, "Öyleyse hukukta kuraldır. Örgüt suçlarından zaman aşımı hesaplanması örgütün en son eyleminin tarihinden itibaren yapılır. Bu nedenle kamuoyunda zaman aşımı karmaşası vardır. Bu karmaşanın içeriğine katılmıyoruz. Bunlar özel eğitimli kişilerdir. Basit bir cinayet değildir." şeklinde konuştu.