Kabil'de konferansı, Duşanbe'de diplomasi

Afganistan'ın başkenti Kabil'de dün gerçekleştirilen kapsamlı Uluslararası Kabil Konferansı'na katılan temsilcilerin bir kısmı Tacikistan'ı ziyaret

Afganistan'ın başkenti Kabil'de dün gerçekleştirilen kapsamlı Uluslararası Kabil Konferansı'na katılan temsilcilerin bir kısmı Tacikistan'ı ziyaret etti.

Kabil konferansı öncesinde Birleşik Arap Emirlikleri Dışişleri Bakanı Şeyh Abdullah Bin Zayid El Nahayan, Ürdün Dışişleri Bakanı Nasır Cevde, Bahreyn Dışişleri Bakanı Şeyh Khalid Bin Ahmed Al Khalifa, Mısır Dışişleri Bakanı Ahmed Ebul Geyt ve Lüksemburg Dişişleri Bakanı Jean Asselborn kısa süreliğine Duşanbe'de görüşmelerde bulundular.

Tacikistan Dışişleri Bakanı Hamrohon Zarifi, ülkesinde temaslarda bulunan dışişleri bakanları ile ikili işbirliği konularının yanı sıra Afganistan ve bölgedeki son gelişmeleri de ele aldıklarını duyurdu.

Dışişleri bakanlarıın yanı sıra NATO Genel Sekreteri Anders Fog Rasmussen ve İslam Konferansı Teşkilatı Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu da Tacikistan'da temaslarda bulundu.

AFGANİSTAN'DAKİ BARIŞI EN ÇOK KOMŞU ÜLKELER İSTİYOR

Uluslararası Kabil Konferansında Tacikistan'ı temsil eden Dışişleri Bakanı Zarifi burada yaptığı konuşmasında, Afganistan'da istikrarın sağlanmasını en çok bu ülkenin komşularının istediğini dile getirdi.

Zarifi konuşmasında; "Bugünkü günde Afganistan'ın en çok barış ve istikrara ihtiyacı var. Tacikistan olarak bu ülkede barışın sağlanması için destek vermeye hazırız. Ayrıca, Afganistan'ın güvenlik güçlerinin eğitilmesine de katkı sağlamak istiyoruz. İki ülke arasındaki dil ortaklığı askeri personelin eğitilmesine önemli ölçüde katkı sağlayacağına inanıyorum."dedi.