İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi eğitime başladı

Türkiye Diyanet Vakfı tarafından kurulan İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi eğitim-öğretime başladı. 2010-2011 eğitim-öğretim yılında kapılarını öğrencile

Türkiye Diyanet Vakfı tarafından kurulan İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi eğitim-öğretime başladı. 2010-2011 eğitim-öğretim yılında kapılarını öğrencilerini açan üniversitenin tanıtım toplantısı üniversitenin Bağlarbaşı kampüsünde yapıldı.

Bağlarbaşın'da yapılan tanıtım toplantısına Devlet Bakanı Faruk Çelik, Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Tayyar Altıkulaç, öğretim üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.

AK Parti Hükümeti döneminde vakıf ve devlet üniversitelerinin sayısının arttığını söyleyen Bakan Çelik, üniversitenin oluşmasına katkı veren yapının Cumhuriyet ile yaşıt olduğunu aktardı. Çelik, "Dolayısıyla bu geçmişe sahip olan üniversitenin geleceğinin de parlak olduğunu açık bir şekilde ifade etmem gerekiyor. Gençlerinde bu üniversiteye rağbet edeceği inancındayım." ifadelerini kullandı.

Üniversitenin Türk Milleti ve İslam alemi için hayırlara vesile olmasını temenni eden Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu da, 29 Mayıs Üniversitesi'nin uluslararası bir eğitim vereceğini vurgulayıp şunları söyledi; "İnanıyorum ki üniversitemizde sadece ülkemizin aziz evlatları değil, Balkanlar'ın, Kafkaslar'ın ve Türk Dünyası'nın yarınlarını teşkil eden çocukları burada buluşacaklar. Burada kendilerini tarihle, manevi değerlerle ve kardeşleriyle buluşturan bir eğitim alacaklar."

Üniversitenin Mütevelli Heyeti Başkanı Tayyar Altıkulaç da, Türkiye Diyanet Vakfı'nın uzun zamandır üniversite kurmak istediğini aktardı. Altıkulaç, uzun zaman sonra gerçekleşen bu hizmetin gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.