İl Genel Meclis Başkanı Sel'den Referandum Değerlendirmesi

Afyonkarahisar İl Genel Meclis Salih Sel, referandumun genel seçimler öncesi güven oylaması olarak görüldüğünü belirtti.

İl Genel Meclis Başkanı Sel'den Referandum Değerlendirmesi
Meclis Salonu'nda bir basın toplantısı düzenleyen İl Genel Meclis Başkanı Salih Sel, referandum ile ilgili görüşlerini dile getirdi. Referanduma Büyük Birlik Partisi (BBP) ile Saadet Partisi'nin (SP) destek verdiğini hatırlatan Sel, CHP, MHP ve BDP'nin karşı çıkmasını yapılacak olan genel seçimlerin güven oylaması olarak gördüğünü söyledi. Sel, "Muhalefet partilerinin tamamına bakıldığında BBP ve SP'nin referanduma destek veriyor ancak CHP, MHP ve BDP referanduma karşı çıkıyor. Referanduma karşı çıkan siyasi partilerin karşı çıkma nedenleri ise referandumu önümüzdeki yıl yapılacak olan genel seçimlerin bir güven oyu oylaması olarak görmeleri" dedi.
Muhalefet partilerinin AK Parti yapıyor diye tüm projelerde karşı çıktığını söyleyen Sel, "AK Parti'nin başarılı olmasını istemiyorlar. Geçtiğimiz senelerde yapılan yerel seçimde AK Parti'ye karşı farklı görüşlerde olmalarına rağmen birbirlerinin belediye başkan adaylarına bile destek verdiler. AK Parti'nin getirdiği her şeye hayır diyorlar. Bu Anayasa ile darbeye kesinlikle teşebbüs edilemeyecek ve darbe yapanların yargılanması isteniyor. Bununla ilgili olarak önümüzdeki günlerde Anayasa paketi ile ilgili kitapçık ve broşürler dağıtılacak. Vatandaş neye evet diyeceğini bilecek" şeklinde konuştu.