'Hür Adam' Yeni Yılda Gösterimde

Bediüzzaman Said Nursi'nin hayatını konu alan 'Hür Adam' filminin yönetmeni Mehmet Tanrısever, filmin yılbaşında gösterime gireceğini belirtti.

Isparta Barla, Burdur ve daha sonra Safranbolu ve İstanbul'da sürecek olan çekimler hakkında bilgi veren Yönetmen Mehmet Tanrısever, Safranbolu ve İstanbul'da sürecek 8 haftalık çekimler sonrasında filmin tamamlanacağını belirtti.

BAKİ BEY KONAĞI'NDA ÇEKİLİYOR
Şeyh Said İsyanı öncesi bir Kürt aşiretinin ayaklanmaya hazırlandığı bölümü çekmek için Burdur Baki Bey Konağı'nda çekim yapan Mehmet Tanrısever, Bediüzzaman Said Nursi'nin hayatını okuduğunda, 34 yıl sürgün kalan bir mazlumun hikayesini film yapmak istediğini ve senaryoyu yazıp, çekimlere başladıklarını belirtti.

BİN KİŞİ GÖREV ALIYOR
'Minyeli Abdullah', 'Sürgün', 'Garip Koleksiyoncu' , 'Benim Zaferim' ve 'Çizme' isimli filmlerin yönetmenliğini yapan Mehmet Tanrısever, film çekimlerinde figüranlarla birlikte yaklaşık bin kişinin görev aldığını açıkladı.

DUYGUSAL VE AĞLATAN BİR FİLM OLACAK
Filmde en çok ayrılık sahnelerinde etkilendiğini dile getiren Yönetmen Mehmet Tanrısever, filmin çok duygusal ve ağlatan bir film olacağını, seyircilerin 120 dakikanın 40 dakikasında gözyaşlarına hakim olamayacağını ifade etti. Yönetmen Tanrısever filme gelecek olan seyircilerin iki paket peçete getirmelerini söyledi.

YENİ YILDA GÖSTERİMDE
'Hür Adam' filminin tüm sinemalarda gösterime gireceğini kaydeden yönetmen Tanrısever, gişedeki başarıyı çok önemsemediğini, bu filmi yapmış olmaktan çok büyük mutluluk duyduğunu ama filmi milyonların izlemesini istediğini vurguladı. Tanrısever, "Burdur Baki Bey Konağı'nda filminin çekimlerini yapıyoruz. Buradaki sahnede Van'daki bir aşiret toplantıdır. Önümüzdeki hafta Safranbolu'ya gideceğiz. Safranbolu'da süren 10 günlük çekimlerden sonra İstanbul'a döneceğiz. İstanbul'da 18 günlük çekimde ise Said
Nursi'nin mahkeme ve hapishane günlerini çekeceğiz. 7-8 haftada filmimiz bitecek. Yılbaşında veya yılbaşından sonra gösterime girmesini istiyoruz" dedi.

BU BİR DRAMDIR
"Bu bir dramdır" diyen Tanrısever, "Bediüzzaman'ın gerçek hikayesidir. Bediüzzaman'la ilgili senaryo konusunda birçok kişinin görüşünü aldık. Çok beğenilen bir senaryo oldu. İnşallah bütün Türkiye beğenir" diye konuştu.