Hayırseverlerden Kestel'e Anadolu Lisesi

'Eğitime yüzde 100 Destek Projesi' kapsamında Bursalı hayırseverlerin eğitime desteği artarak devam ediyor.

Bursalı hayırsever Hasan Aslanoba tarafı

'Eğitime yüzde 100 Destek Projesi' kapsamında Bursalı hayırseverlerin eğitime desteği artarak devam ediyor.

Bursalı hayırsever Hasan Aslanoba tarafından, Kestel ilçesinde anahtar teslimi yaptırılacak Anadolu Lisesinin protokolü, Kestel Meydanında Devlet Bakanı Faruk Çelik, Vali Şahabettin Harput, hayırsever Hasan Aslanoba, İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar ve Kestel Belediye Başkanı Yener Acar tarafından imzalandı.

Kestel'de Kent Meydanı temel atama töreni, Vani Mehmet Efendi Camii restorasyonu protokol imza töreni ve festival açılışı ile birlikte gerçekleştirilen protokol imza töreninde konuşan Devlet Bakanı Faruk Çelik, Bursa'nın eksiklerini gidermek için merkezi ve yerel yönetimlerin azami gayret gösterdiğini belirtti. Çelik, Kestel'in ihtiyacı olan Anadolu Lisesinin hayırseverler tarafından yapılmasının da bu hizmetlere sahip çıkıldığının göstergesi olduğunu vurgulayarak, okul inşaatı ve cami restorasyonunu yapacak olan hayırseverlere teşekkür etti.

Vali Şahabettin Harput da protokolü yapılan Anadolu Lisesi, kent meydanı ve cami restorasyonunun Kestel'in önemli eksiklerini kapatma ve kentin gelişimine katkıda bulunma anlamında önemli yatırımlar olduğunu belirterek, hayırsever ailelere teşekkür etti.

Konuşmalardan sonra hazırlanan protokoller imzalandı. Protokol imza töreninden sonra Kent Meydanının temeli atıldı. Protokolü imzalanan Anadolu Lisesi binası L tipi proje ile zemin + 2 katlı 24 derslikli olarak inşa edilecek, 2011-2012 eğitim-öğretim yılında kullanıma sunulması planlanmakta. Yaklaşık maliyeti 3 milyon TL olması beklenen okula 'Erikli Su Anadolu Lisesi' ismi verilecek.