'Hayır' mitinglerini Aydın'da başlatacak

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, referandumda 'hayır' kampanyasının takvimini belirledi. 'Hayır' mitinginin ilkini 1 Ağustos'ta Aydın'da gerçekleştireceğini söyle...



MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, referandumda 'hayır' kampanyasının takvimini belirledi.

'Hayır' mitinginin ilkini 1 Ağustos'ta Aydın'da gerçekleştireceğini söyleyen Bahçeli, "Benimle aynı inancı paylaşan bütün Egeli kardeşlerimle, efelerle buluşacağım." diye konuştu.
Devlet Bahçeli, Meclis tatile girmeden önceki son grup toplantısında referandumda 'hayır' oyu kullanacaklarını yineledi. Gerekçe olarak 28 madde sıraladı. Referandumla, AK Parti'nin sivil bir diktatörlük kurmak istediğini ileri sürerken, 'hayır' mitingine Aydın'da başlayacağını kaydetti. Aydın'da yaşanan pankart gerginliğine değinirken de Vali Hüseyin Avni Coş'un istifasını istedi. MHP lideri, Başbakan'ın terörle mücadele konusunda "İstişare niyetimiz MHP tarafından en başından reddedilmiştir." sözlerini çarpıtma olarak nitelendirdi. Başbakan'ın açıkça özür dilemesi halinde bir araya gelebilecekleri sinyalini verdi. Hükümetin terörle mücadele konusunda oluşturmayı planladığı, hudut birlikleri hakkında ise şu ifadeleri kullandı: "Biz, şayet can kayıplarımızı önleyecekse, terörü bir nebze azaltacaksa, alınacak her yasal tedbirin arkasında oluruz. Ancak bu tedbir kalıcı ve köklü değil, tali bir tedbirdir. Terörizmle mücadeleyi oyalamaya yönelik bir taktiktir."

Zaman