Hatay'da Kurtuluş Caddesi esnafından tarihi talep

Antakyalı genç girişimci Meryem Gündüz, Hatay'ın Anavatana katılışının 71. yılında Hatay Valiliği ve Antakya Belediyesinden temsili yürüyüşlerin ve gö

Antakyalı genç girişimci Meryem Gündüz, Hatay'ın Anavatana katılışının 71. yılında Hatay Valiliği ve Antakya Belediyesinden temsili yürüyüşlerin ve gösterilerin Kurtuluş Caddesinde yapılması istedi.

Binlerce imza toplayarak, Hatay Valiliği ve Antakya Belediye Başkanlığına dilekçe sunan Neccar Cafe işletmecisi genç girişimci Meryem Gündüz "Türk askeri Antakya'ya Kurtuluş Caddesinden girmişti, neden kutlamalar başka yerlerde yapılıyor?. Temsili yürüyüş ve kutlamalar neden Kurtuluş Caddesinde yapılmıyor." diye sordu.

Hatay'ın anavatana katılışının yıldönümü dolayısıyla düzenlenecek, festival kortej yürüyüşü, festival aşı ve halk oyunları gibi aktivitelerin Kurtuluş Caddesinde yapılması gerektiğini söyleyen Meryem Gündüz "Bunun için Kurtuluş Caddesi esnafı ve vatandaşlardan binlerce imza toplayarak, yetkililere taleplerimizi ilettik. Kurtuluş Caddesi'nde ismine yakışır bir şekilde her yıl kurtuluş yürüyüşü yapılmalıdır." dedi.

29 Haziran 1939'da Hatay Millet Meclisi, son toplantısını yaparak Meclisi feshetmiş, Türkiye Cumhuriyeti'ne katılma kararı almıştı. Hatay Türkiye Cumhuriyeti'nin 67. Vilayeti olarak Hatay Vilayeti Türkiye'ye katıldı ve 23 Temmuz 1939'da Antakya'da kışlaya Türk Bayrağı çekildi.