Gruptan Şampiyon Çıkmak İstiyoruz

2010-2011 futbol sezonunda 3'üncü lig 2'inci grupta mücadele edecek Afyonkarahisarspor Kulüp Başkanı Hikmet Bülbül, iyi bir mücadele vererek gruptan şampiyon olarak çıkmak istediklerini söyledi.

Gruptan Şampiyon Çıkmak İstiyoruz
Yapılan değişiklik ile 3'üncü ligdeki takımların 3 gruba ayrıldığını ve Afyonkarahisarspor'un da 2 grupta mücadele vereceğini belirten Kulüp Başkanı Hikmet Bülbül, mevcut borcun üstüne borç eklemeden transfer yapmaya çalıştıklarını ifade etti. Bulundukları grupta Afyonkarahisar'ı en iyi şekilde temsil etmek istediklerini vurgulayan Bülbül, "Grupta Afyonkarahisar'a yakışır bir biçimde mücadele edeceğiz. Transfer işi bir iki günle elde edilecek bir şey değil. Zaman zaman bazı hocalarımızı gönderdik. Teknik heyetimizin ve transferde görevli arkadaşlarımızın çalışmaları var. Biz çok iyi transfer yapmak istiyoruz. Başarıya aç Afyonkarahisar'ın bütçesini zorlamayacak, içerdeki dengeleri bozmayacak şekilde hareket ediyoruz. Mevcut borcun üstüne borç ekleyerek transfer yapmayı düşünmüyoruz. Ayağımıza göre yorganımızı uzatacağız. Çünkü nakit paramız elimizde yok. Düzenli gelir kaynaklarımız da yok. Afyonkarahisarspor sevenlerinden destek bekliyoruz" şeklinde konuştu.
3'üncü ligde 3 grup oluşmasını kulüpler olarak kendilerinin de istediğini vurgulayan Bülbül, sözlerini şöyle sürdürdü:
"2'inci ve 3'üncü ligdeki kulüpler bir araya gelerek Kulüpler Birliği Dayanışma Derneği kuruldu. Biz de kurucu heyetin içerisinde yer aldık. Kurulan bu dernekte bünyesinde 96 kulüp barındırıyor. Buradaki amaç kulüplerimizin hak ve menfaatlerini birleşerek dayanışma içerisinde korumak ve kollamaktır. Birlik ve Federasyon arasında yapılan toplantıda 3'üncü liglerin 3 grup olmasını biz talep ettik. Grupların bu şekilde oluşmasını arzu etmedik ve çekimser kaldığımızı da beyan ettik. Yani son oluşturulan grupların avantajları da var, dezavantajları da var. Dezavantajları avantaja getirebilmenin mücadelesi içerisindeyiz."
Federasyon ile birlik arasında yapılacak olan toplantıda Süper Lig, Banka Asya, 2 ve 3'üncü ligdeki takımlar ile hava şirketleri arasında otobüs fiyatlarını aşmayacak anlaşmalar yapılmasından yana olduklarını ifade eden Bülbül, "Dezavantajımız, havaalanımızın olmamasıdır. Havaalanı konusunda Ankara'yı mı, yakın havaalanlarını mı kullanırız bilemiyoruz. Buradan Erzurum'a gitmek kolay bir hadise değil. Kulübün içerisinde bulunduğu maddi imkansızlıklar ve düzenli gelir kaynakları olmayışını da göz önüne alırsak sıkıntılı durumda olduğumuzu söyleyebiliriz. Birlik ve federasyon arasında yapılacak toplantıda 2 ve 3'üncü ligdeki takımlara sponsor bulunması, maddi kaynak aktarılması veya deplasman giderlerinin karşılanması gibi düşüncelerimiz ve beklentilerimizi dile getireceğiz" diye konuştu.
BORÇLARI BELİRLİ BİR SEVİYEYE İNDİRDİK
Afyonkarahisarspor'un düzenli kaynaklarının olmadığını yenileyen Bülbül, kulübün borçlu olduğunu ve borçların belirli seviyeye kadar indirildiğini söyledi. Bülbül, "Afyonkarahisar'ın yarayan kanası sadece şimdi değil geçmişte de görülmüştür ki düzenli kaynaklarının olmamasıdır. Borçlu bir kulübüz fakat borçlarımızı belirli bir seviyeye getirdik. Yönetimimiz ile birlikte bizim yaptığımız bütçeyi iddia ediyorum Türkiye'nin hiçbir kulübü yapamıyor. Biz hakikaten amatörlerde kendi ilini başarı ile temsil etmiş çocukları arayıp buluyoruz. Bunu teknik heyetimiz ve yönetimimiz yapıyor. 3'üncü ligde mücadele edecek bir takım için en az 1 Milyon 500 bin TL bütçe gerekiyor. Transferi ve peşinatını böyle çok mütevazı bir bütçe ile götürmek mecburiyetindeyiz. Yani ayağımızı yorganımıza göre uzatıyoruz. Spor kamuoyu bizden başarı bekliyor. Afyonkarahisar halkı bizden başarı bekliyor. Bize destekler artar ise biz başarıya o kadar yakınız. Desteği her kes veriyor. Valilik, Belediye ve Onursal Başkanımız destek veriyor. Onursal Başkanımız Salim Pancar'da başından beri bu işin içindedir. Ama bu destekler ile istediğimiz başarıyı elde etmemiz çok güç ve zor. Biz inanıyoruz ki, Afyonkarahisarspor spor yalnız değildir. Takımını sevenleri vardır, büyükleri vardır, siyasileri vardır, Bakanı vardır, Valisi vardır, Belediye Başkanı vardır ve Afyonkarahisar'lılar vardır. Biz bunlara güveniyoruz" ifadelerini kullandı.