Gediz Anadolu İmam Hatip Lisesi Polonya'da

Kütahya'nın Gediz Anadolu İmam Hatip Lisesi Polonya'ya bir ziyaret gerçekleştirdi.

Gediz Anadolu İmam Hatip Lisesi Polonya'da
Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programlarından Hayat Boyu Öğrenme Programı kapsamında düzenlenen 8 günlük ziyarete Gediz Anadolu İmam Hatip Lisesi İngilizce Öğretmeni Ahmet Pınar, Meslek Dersleri Öğretmeni Akif Dündar ve Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Mehmet Ali Dinçay katıldı.
Gediz Anadolu İmam Hatip Lisesi Okul Aile Birliği Başkanlığından alınan bilgiye göre; 1 yıldan beri Türkiye, Bulgaristan, Belçika, Slovenya, Çek Cumhuriyeti, İsveç, Polonya ve Romanya ile beraber yürütülen 'Ön Yargıları Kırmak' konulu projenin 4. toplantısı Polonya'nın Zarnowiec kentinde 8 ortak ülkenin öğretmen ve öğrencileri arasında düzenlendi.
Gediz Anadolu İmam Hatip Lisesi Proje Ekibi Polonya'da bulunduğu süre içerisinde, Slovenya, İsveç, Belçika, Polonya, Romanya, Çek Cumhuriyeti'nden gelen misafir öğretmen ve öğrencilerle grup toplantıları yaptı. Toplantılarda Ön Yargılar konusu ile hazırlanmakta olan seçmeli ders müfredat programı tartışılırken, öğrenciler tarafından bu konulara ilişkin kısa film hazırlandı.
Ayrıca, Eylül 2010 da İsveç'te ve Kasım 2010 da Slovenya'da yapılacak olan toplantı tarihleri belirlendi. Polonya'nın önemli şehirlerinden olan, tarihi ve turistik yönü ağır basan Krakow şehri gezildi. Polonya'da en yoğun ve akıl almaz şiddetin uygulandığı kamp olarak da bilinen Auschwitz toplama kampı, Avrupa'nın en büyük tuz madeni ile yerin 370 metre altında yer alan ve yine Avrupa'nın en büyük Maden Ocağı müzesi ziyaret edildi.