Gaziler Yemekte Buluştu

Muğla'nın Milas ilçesinde Muharip Gaziler Derneği yönetim kurulu, dernek üyeleri ve ilçe protokolü 20 Temmuz 1974 Kıbrıs Barış Harekâtı'nın 36. yıldönümü nedeniyle verilen yemekte bir araya geldi.

Gaziler Yemekte Buluştu
Milas Muharip Gaziler Derneği tarafından Kıbrıs Barış Harekâtı'nın 36. yıl dönümü nedeniyle Milas Ticaret ve Sanayi Odası Lokali'nde bir yemek düzenlendi. Yemeğe; Milas Kaymakamı Mehmet Bahattin Atçı, Belediye Başkanı Muhammet Tokat, İlçe Emniyet Amiri Erkan Dülger, AK Parti Milas İlçe Başkanı Durmuş Cüce, CHP Milas İlçe Başkanı Suat Özcan, MİTSO Başkanı Enver Tuna, Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı, gaziler ve gazi yakınları katıldı.
Milas Muharip Gaziler Derneği Başkanı Mehmet Sarban yemekte yaptığı konuşmada "Kıbrıs'ta barışı soydaşlarımızın güvenliğini sağlamak maksadıyla 36 yıl önce 20 Temmuz 1974 sabahı Türk Silahlı Kuvvetleri dünyada ender görülen bir muhabere taktiği uygulayarak havadan indirme çıkarma ve uçan birlik harekâtı yaparak adaya müdahale etmek zorunda kalmıştır. Türk Silahlı Kuvvetleri Kıbrıslı mücahitle birlikte Kıbrıs'ı vatan yapmak için kan dökerek can vererek bu büyük harekâtı gerçekleştirmiştir. Bu uğurda 520 şehit vererek adaya özgürlüğü ve barışı getirmiştir. Bugün kefenin rengini aziz kanlarıyla sulayarak bayrak yapanların uğruna canlarını vererek vatan yapanların kurulan son Türk Devleti Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti adını vererek tarih sayfalarını yazanların günüdür. Bu zafer gününün yıl dönümünde Kıbrıs'ta omuz omuza çarpıştığımız komutanlarıma silah arkadaşlarıma ve yüce devletimizin mümtaz temsilcisine Türkiye Muharip Gaziler Derneği Milas Şubesi Yönetim Kurulu adanı saygılar sunar Kıbrıs Barış Harekâtı'nda hayatlarını kaybeden aziz şehitlerimize tanrıdan rahmet ve gazilerimize yaşamlarında sağlık ve esenlilikler dileriz" diye konuştu.
20 Temmuz 1974'te Kıbrıs'ta destan yazanlar unutulmayacağını ve onların aziz hatıraları her zaman yaşayacağını kaydeden Sarban, "Milas Muharip Gaziler Derneğimizin 180 üyesi bulunuyor. Bunların 48'ini Kore gazileri 80'ini ise Kıbrıs gazileri oluşturuyor. Biz Muğla'da tek Muharip Gaziler Derneği durumdayız. Bundan böyle Muğla'nın her yerinden üye kaydı alınacak" dedi.
Yemeğe katılan sanatçı Tolga Çandar da gaziler için söylediği birkaç türkü ile geceye renk kattı. Sarban, Çandar'a Milas Muharip Gaziler Derneği'ni rozetini verdi.
Yemekte konuşan Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat: "Yaptığımız her şeyde siz gazilerimizi de aramızda görmek istiyoruz. Her zaman söylediğimiz gibi sizlere her konuda yardımcı olmaya hazırız" dedi.
Milas Kaymakamı Mehmet Bahattin Atçı ise Kıbrıs Barış Harekâtı'nın yıldönümünün tarihte önemli bir yeri olduğunu ve her zaman gazilerin yanlarında olduklarını söyledi.