Fazla Yağlara 'Liposuction' Yöntemi İle Son

Kayseri Tekden Hastanesi Estetik Cerrahisi Op

Fazla Yağlara 'Liposuction' Yöntemi İle Son
Kayseri Tekden Hastanesi Estetik Cerrahisi Op. Dr. Onur Gürbüz, tıbbın getirdiği son teknoloji olan liposction yöntemi ile bölgesel yağlanma şikayeti olan insanların bu sıkıntılardan rahatlıkla kurtulabildiğini söyledi.
Tekden Hastanesi Estetik Cerrahisi Op. Dr. Onur Gürbüz, liposuction yöntemi hakkında bilgi verdi. Gürbüz, "Dünya giderek şişmanlaşıyor. Çünkü biz ne kadar kaçmaya çalışsak da yağlar sosislerin, peynirlerin sosların, hazır gıdaların ve çikolataların içine saklanmış oluyor. Bildiğiniz gibi yağlar şişmanlamaların en önemli nedenlerinden biridir. Vücudun ihtiyaç duymadığı besinler anında depolara yani karın bölgesine, kalçalara, basenlere ve üst bacaklara yerleşiyor. İnsan bünyesindeki aşırı yağlar, kadınlar kadar erkeleri de etkiliyor. Genellikle bayanların kalçaları ve basenlerindeki yağlar için diyet yaparak kurutulması çok kolay olmayacaktır. Diyetin cevap vermediği durumlarda çeşitli cerrahi müdahaleler gerektirebilmektedir. Tıbbın getirdiği son teknoloji olan liposction yöntemi ile bölgesel yağlanma şikayeti olan insanlar bu sıkıntılardan rahatlıkla kurtulabilmektedir" şeklinde konuştu.
"TIBBIN SON TEKNOLOJİSİ LİPOSUCTİON TEKDEN HASTANESİ'NDE"
Tıbbın son teknolojilerinden olan liposuction yönteminden bahseden Gürbüz, "Bu yöntem özellikle bölgesel yağlanmaların artışında yapılır. Herkes için uygun bir ameliyat değildir. Tüm vücut olarak kilolu insanlarda liposaction yapılmaması gereken bir ameliyattır. Zayıflama amaçlı yapılan bir yöntem değildir. Sadece bölgesel incelmenin istendiği durumlar da yapılır. Liposuction 'vakumla yağ alma' ameliyatı kesi yapılan bir ameliyat değildir. Küçük bir delikten girilerek istenilen bölgenin yağının alınması şeklinde yapılır. Bu ameliyatta bıçak kesisi olmamasından dolayı ameliyat sonrası dönem ağrılı değildir. Hasta aynı gün hastaneden ayrılabilir. Hastanın liposuctin korsesi dediğimiz özel bir korse kullanması gerekiyor. Bu korse, vücudu saran bir korsedir ve yaklaşık 2 ile 3 hafta kullanması gerekir. Ankara'ya, İstanbul'a gitmeye gerek kalmadan Tekden hastanesinde bu tür ameliyatları en son teknoloji kullanılarak yapmaktayız. Bu ameliyat için Avrupa'dan çok sayıda hasta kabul etmekteyiz" dedi.