Edremit Ülkü Ocakları Başkanı'ndan Başbakan Erdoğan'a tepki

Edremit Ülkü Ocakları Başkanı Umut Pulat, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın partisinin grup toplantısında

yeptığı konuşma sırasında akıttğı gözyaşla

Edremit Ülkü Ocakları Başkanı Umut Pulat, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın partisinin grup toplantısında

yeptığı konuşma sırasında akıttğı gözyaşlarını değerlendirdi. Pulat, Erdoğan, bugün ülkücü şehitleri politika malzemesi yapmak suretiyle siyasi çıkar amacı gütmektedir. İnce düşünceden uzak, timsah gözyaşlarıyla, şehitlerimizin ailelerine yazdıkları duygu dolu metinleri kullanarak, Ülkücülerin referandumda 'evet' demesini istemek riyakar, istismarcı siyasetin zirve noktasıdır." dedi.

Pulat, yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi: "Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Meclis grubunda 20 Temmuz 2010 tarihinde yaptığı konuşmasında, referandum sürecine ilişkin açıklamaları ve tavırları hepimizi şaşkınlık içerisinde bırakmıştır. Ülkücüler için geçmiş dönemlerde 'faşist, eli kanlı, mafya bozuntusu' gibi ağır ithamları ve iftiraları düşünmeden sarf eden Erdoğan, bugün 'Ülkücü Şehitleri' politika malzemesi yapmak suretiyle siyasi çıkar amacı gütmektedir. İnce düşünceden uzak, timsah gözyaşlarıyla, şehitlerimizin ailelerine yazdıkları duygu dolu metinleri kullanarak, Ülkücülerin referandumda 'evet' demesini istemek riyakar, istismarcı siyasetin zirve noktasıdır.

Rahmetli Başbuğumuz Alparslan Türkeş, şehitlerimiz Mustafa Pehlivanoğlu ve Hüseyin Kurumahmutoğlu'nun isimleri, Erdoğan'ın söylemlerinde kullanabileceği sıradan isimler değildir.

Bu isimler, milletimizin karanlık dönemlerinde 'umut ışığı' gibi parlayan, varlıkları ve mücadeleleriyle tarihimize altın harflerle geçen kahramanlarımızın isimleridir. Erdoğan'ın bu kahramanları, ödüllü aktörleri aratmayacak bir oyunculuk başarısıyla politik malzeme haline getirmesi gayri ahlaki bir tutumdur. 30 yıldır Ülkücü şehitlerimizin isimlerini ağızlarına almayan, onların şehitliklerini dahi tartışmaya açan, şehit ailelerini arayıp sormayan bu zihniyetin geliştirmiş olduğu söylemler, en hafif manasıyla ahlaksızlıktır."