Dünya çocukları Ölüdeniz'deki festivalde buluştu

Dünyanın farklı ülkelerinden gelen çocuklar, Muğla'nın Fethiye ilçesinde düzenlenen çocuk festivalinde buluştu.

Fethiye'nin Ölüdeniz beldesinde bul

Dünyanın farklı ülkelerinden gelen çocuklar, Muğla'nın Fethiye ilçesinde düzenlenen çocuk festivalinde buluştu.

Fethiye'nin Ölüdeniz beldesinde bulunan Lykia World tatil köyünde gerçekleştirilen festival, 6 gün sürdü. Festivalle, dünyanın dört bir yanından tatile gelen çocuklar bir araya geldi.

Türkiye'nin, çocuklara özel ilk ve tek festivali, birbirinden değişik oyunlara ve yarışmalara sahne oldu. Etkinlikler arasında karizma basketbol şov, akrobat şov, hava oyunları şovu, maket uçak atölyesi ve uçurtma gibi aktiviteler yer aldı. Başarılı olan çocuklara hediye ve madalyalar verildi.

ÇOCUKLARIN HAYALİNDEKİ TATİL

Öte yandan, festival kapsamında, bu yıl 8'incisi düzenlenen geleneksel 'Hayalimdeki Tatil' resim yarışması da sonuçlandı. Anaokulları arasında düzenlenen yarışmaya bin 500 civarında öğrenci katıldı.

Resimler, ünlü ressam İsmail Acar, Anne Çocuk yazarı Sonat Bahar ve Lykia Group Pazarlama Müdürü Bilge Kasırga tarafından değerlendirildi.

Yarışmada, TED Antalya Koleji Anasınıfı öğrencisi Zeynep Gündoğdu birinciliği, İstanbul Büyük Çamlıca Koleji Anaokulu öğrencisi Ozan Girit ikinciliği ve Mersin'den ODTÜ Geliştirme Vakfı İlköğretim Okulu öğrencisi Yağmur Çaylı da üçüncülüğü elde etti. Yarışmanın birincisi LykiaWorld Ölüdeniz'de ailesiyle birlikte 1 haftalık tatil kazanırken, 2'nci ve 3'üncü olan öğrencilerin tatil süresi ise 3 gün oldu.