Dil Ve Edebiyat Derneği Sivas Şubesi Açıldı

Dil ve Edebiyat Derneği Sivas Şubesi'nin resmi açılışı AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem'in katılımıyla gerçekleştirildi.

Dil Ve Edebiyat Derneği Sivas Şubesi Açıldı
Çok sayıda davetlinin katıldığı törende bir konuşma yapan AK Parti Genel Başkan Ekrem Erdem, Dil ve Edebiyat derneğini kurmalarına ülkemizdeki dil kullanım yanlışlarının ve bu konudaki duyarsızlıkları sebep olduğunu söyledi. Erdem, "Dilimiz kimliğimizdir diyerek yola çıktık, diline sahip çıkmayan milletlerin tarihin sayfalarında kaybolup gittiklerini, dilini koruyan ve diline sahip çıkan milletlerin hayatiyetini sürdürdüğüne şahit olmaktayız. Geçtiğimiz yıllarda cep telefonlarında kullanılan mesajlarda Türkçe karakter kullanılmadığında bir lira ödenirken Türkçe karakter kullanıyorsanız iki katı para ödüyordunuz. Ulaştırma bakanlığımız yaptığı çalışma ile bu konuya çözüm üretmiş ve Türkçe karakterleri tanımayan telefonların kullanımına engel olunmuştur. Bu hem cebinize hem dilinize bir katkıdır. Bir milleti oluşturan üç unsur vardır, dil, din ve kültür. Türk kültürü denilince dinimiz ve dilimiz akla gelir. Türkçe dünyanın en eski dillerinden birisidir. Beş bin yıl önce de dilimiz vardı ve hala da yaşıyor. Derneğimizin kuruluş amacı dilimizi yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmaktır. Çorum'dan sonra Sivas şubemizi de bugün birlikte açtık, şube başkanımıza ve yönetimdeki arkadaşlarımıza çabalarından dolayı teşekkür ediyorum. Güzel hizmetler yapacaklarına inanıyorum" dedi.
Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp ve C.Ü. Rektörü İlyas Dökmetaş'ta Türkçeye katkı sağlamanın ve korumanın milli bir mesele olduğunu ve Dil ve Edebiyat Derneğinin ülke ve Sivas için önemli bir hizmet ifa edeceğini söyleyerek derneğin faaliyetlerine katkı sağlayacaklarını söyledi.
Genel merkezi 2008 yılında İstanbul'da kurulan ve kurucuları arasında Bülent Arinç, Ömer Dinçer gibi siyasilerin ve Türkiye'nin önde gelen bilim adamlarının da yer aldığı Dil ve Edebiyat Derneği Sivas Şubesi düzenlenen bir törenle açıldı. Açılış kurdelesini Dil ve Edebiyat Derneği Genel Başkanı Ekrem Erdem ile Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Dökmetaş ile Şube Başkanı Bilal Tırnakçı birlikte kesti.