Danimarka Sibel'i resmen istedi

Danimarka Halk Partisi, Türkiye'de önce kaçırıldığı söylenen, sonra kendisi polise başvurarak kaçırılmadığını kendi isteği ile dayısının oğlu Bayram Karabulut'la kaçtığını söyleyen Sibel Bilgin'in Danimarka'ya iade edilmesini istedi.

Danimarka Halk Partisi, Türkiye'de önce kaçırıldığı söylenen, sonra kendisi polise başvurarak kaçırılmadığını kendi isteği ile dayısının oğlu Bayram Karabulut'la kaçtığını söyleyen Sibel Bilgin'in Danimarka'ya iade edilmesini istedi. Danimarka Halk Partisi, Danimarka vatandaşı olan Sibel Bilgin'in, poliste, kendi isteği ile kaçtığını söylemesinin tehdit ve baskı altında söylenmiş olabileceğini öne sürerek Sibel'in bin an önce bulunarak, Danimarka'ya gönderilmesini istedi.

Danimarka Halk Partisi Sözcüsü Pia Adelsteen, Sibel'in pisikolojik rahatsızlığı olduğuna dikkat çekerek "Sibel, polise verdiği ifadeyi mutlaka baskı ve tehdit altında vermiştir. O rahatsızlığı nedeniyle  evlenme kararı verecek durumda değil. Sibel'in rahatsız olduğu ve kendi kararını verebilecek derecede sağlıklı olmadığı, daha önce yatırıldığı hastane raporlarında da yer alıyor. Bu nedenle Dış İşleri Bakanlığı, acilen Türk hükümetinden Sibel'in bulunarak Danimarka makamlarına teslim edilmesi ve Danimarka'ya gönderilmesini talep etmelidir“ dedi.

Pia Adelsten, kimseyi tedaviye zorlayamayacaklarını ancak Sibel'in Danimarka'ya dönüp tedavi edilmesi durumunda daha sağlıklı kararlar verebileceğini söyledi.

CNN Türk