Çorum'da şüpheli çanta paniği

Çorum'da Valilik Konağı önündeki park içinde unutulan bayan çantası, kentte hareketli dakikaların yaşanmasına neden oldu. Yozgat'tan gelen bomba imha

Çorum'da Valilik Konağı önündeki park içinde unutulan bayan çantası, kentte hareketli dakikaların yaşanmasına neden oldu. Yozgat'tan gelen bomba imha uzmanları tarafından fünye ile patlatılan çantadan cüzdan ve gazete çıktı.

Olay, saat 19.30 sıralarında Vali Konağı'nın hemen 20 metre önündeki parkta meydana geldi. Oturma yerlerinde sahipsiz bir bayan çantası gören vatandaşlar durumu polise bildirdi. Olay yerine gelen polis ekipleri, şüpheli çantanın bulunduğu parkı güvenlik çemberine aldı. Polisler, Çorum'daki bomba imha uzmanının izinde olması nedeniyle Yozgat'tan uzman ekibin gelmesini bekledi. Yozgat Emniyet Müdürlüğü'nde görevli bomba imha uzmanları, saat 21.30 sıralarında Çorum'a gelerek şüpheli çantaya müdahale etti.

Özel kıyafet giyen polis memuru, şüpheli çantaya fünye takarak parktan uzaklaştı. Bu esnada trafik polisleri Gazi Caddesi ile parkın çevresindeki yolları trafiğe kapattı. Ardından gürültü ile fünyenin patlaması sonucu çanta parçalandı. Çanta ve çevresinde inceleme yapan bomba imha ekibi, çantanın içinde A.A. (18) isimli bir bayana ait nüfus cüzdanı ile gazete buldu.