Chp'li Kadınalrdan 'Sıdıka Platin'e Destek

CHP Kadın Kolları Aydın Merkez İlçe teşkilatı üyeleri, kocası tarafından ikinci kez dövülerek hastanelik edilen Sıdıka Platin'in Türkiye'de kadına karşı uygulanan şiddetin bir göstergesi olduğunu iddia etti

Chp'li Kadınalrdan 'Sıdıka Platin'e Destek
CHP Kadın Kolları Aydın Merkez İlçe teşkilatı üyeleri, kocası tarafından ikinci kez dövülerek hastanelik edilen Sıdıka Platin'in Türkiye'de kadına karşı uygulanan şiddetin bir göstergesi olduğunu iddia etti.
CHP Kadın Kolları Aydın Merkez İlçe teşkilatı üyeleri tarafından konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, 2009'da kocası tarafından dövülen, yüzü bıçaklanan ve kulağı kesilen Sıdıka Platin'in geçtiğimiz günlerde kocası tarafından bilinmeyen bir nedenden dolayı tekrar dövülerek hastanelik edildiği anımsatıldı. Platin'in ilk dövülmesinden sonra olayın ortaya çıkmasıyla kocanın 6 ay evden uzaklaştırılma cezası aldığı ve Platin'in de kadın sığınma evine yerleştirildiği anımsatılan açıklamada, "Karısını dövdüğü için ceza alan kocanın Van Mahkemesinde görülen davada 'Bir daha böyle bir hata yapmayacağını, evliliğinin bozulmaması gerektiğini' söylemesi üzerine mahkeme olumlu karar vermiş, Sıdıka sığınma evinden alınarak koca evine yerleştirilmiştir. Koca evine teslim edilen Sıdıka Platin, şuan bir hastanede bilinci kapalı olarak yatmaktadır" denildi.
Anayasaya göre devletin en önemli görevinin ülkede yaşayan herkese sağlıklı bir çevrede yaşama olanağı sunmak olduğu kaydedilen açıklamada, "Biyolojik ve fiziksel çevrenin yanında sağlıklı bir sosyal çevrede en temel anayasal haktır. Bu hakkın önünde duran en önemli engelde bireysel ve toplumsal şiddettir. Ülkemizde kadın erkek eşitliğinden, kadının öneminden söz edilmekte uluslar arası anlaşmalara imza konulmaktadır ama kadına yönelik şiddet sıklığı hala yüzde 75'lerle ifade edilmektedir. Çiftler arasında yapılan araştırmalarda çiftlerin yüzde 55 i kadının dayağı hak durumlar olabileceğini söylerken yüzde 28 ise dayak yiyen kadının bunu hak etmiş olduğunu söylemektedir. Bu da yalnızca yasalar yapmanın yetmediğini öncelikle kafa yapılarının, düşüncenin değişmesi gerektiği gerçeğini açıkça ortaya koymaktadır" ifadelerine yer verildi.