Canik'te Geri Dönüşüm Seferberliği

Katı atıkların ekonomiye kazandırılması için halkı bilinçlendirme çalışmaları yapan Canik Belediyesi, ilçede kapı kapı dolaşarak vatandaşlara geri dönüşümü anlatıyor.

Kağıt, cam ve plastik ürünlerinin kaynağında ayrı toplanmasını öngören çalışmayla ülke ekonomisine katkı sağlamayı ve Canik'in doğal yapısını korumayı hedefleyen Canik Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, projenin uygulanabilirliği açısından eğitim ve bilinçlendirme çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. Belediyeevleri ve Karşıyaka'da kapı kapı dolaşarak vatandaşı bilgilendiren ekipler, her eve konu ile ilgili olarak hazırlanan broşür ve ambalaj atıkların ayrı toplanması için bir poşet veriyor.

Yapılan çalışmayı değerlendiren Canik Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Basri Mıhçı, "Ambalaj atıklarının evsel atıklardan ayrı toplanması için pilot bölge seçtiğimiz mahallelerde ev ev dolaşarak vatandaşımızı bilgilendiriyoruz. Çalışma ile halkımızın projeye nasıl katılacağı, atıkların nasıl toplanacağı ve hangi atıkların nasıl ayrılacağı konusunda gerekli bilgilerin verilmesi sağlanıyor. Çünkü, ambalaj atıkları çöp değildir. Bununla birlikte her eve konu ile ilgili olarak hazırlanan broşür ve ambalaj
atıkların ayrı toplanması için bir poşet veriliyor. Ambalaj atıkları her hafta salı günü ekiplerimiz tarafından apartman önlerinden toplanacaktır. Yapılan çalışmaya halkımızın destek vermesi ve duyarlılık göstermesi bizleri mutlu ediyor" dedi.
Ülke ekonomisine katkı sağlamayı hedeflediklerini ifade eden Temizlik İşleri Müdürü Basri Mıhçı, "Geri dönüşümü olan ambalaj atıklarının kaynağında ayrı toplanması ile ülke ekonomisine katkı sağlamak, doğal zenginliklileri korumak ve enerji tasarrufunu artırmayı hedefliyoruz. Bu uygulamanın ülke ekonomisine ne kadar yararlı olacağını zamanla hep birlikte göreceğiz. Vatandaşların projeye olumlu yaklaşımlarını takdir ediyoruz. Yalnız vatandaşların dağıtılan broşürleri dikkate almaları ve ambalaj atıklarını
belirlenen gün ve saatte kapı önlerine bırakmalarını rica ediyoruz" diye konuştu.