Bergamalı Çocuklar Resim Kursunda

Bergama Belediye Konservatuarı, yaz döneminde çocuklar için resim kursu açtı. 5 ile 17 yaş arasındaki çocukların katıldığı resim kursu, 20 Temmuz Salı günü başladı.

Bergamalı Çocuklar Resim Kursunda
Kursun ilk dersinde küçük ressam adaylarıyla bir araya gelen Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, çocuklara başarılar diledi. Gönenç; "Resim yapmaya istekli olan çocuklarımız için bu kursu açtık. Çocuklarımız yaz tatilinde dinlensinler, oynasınlar ve el becerilerini geliştirip, yaşamlarına yön vermesi, düşüncelerini beslemesi için sanatla da tanışsınlar istiyoruz" dedi. Haftada iki gün olarak düzenlenen kursta, salı günleri 5-10 yaş arası, perşembe günleri de 11-17 yaş arası çocuklar resim kursu alacak. Bergamalı Resim Öğretmeni Çiçek Şahinkaya'nın öğreticiliğinde gerçekleştirilen resim kursu, eylül ayında yeni eğitim-öğretim yılı başlayana kadar devam edecek.
Kursa 60 öğrencinin katıldığını belirten Belediye Başkanı Mehmet Gönenç; "Resim kursumuza talep benim tahminimden fazla oldu. Kış döneminde konservatuarımız açıldığında da resim kurlarımız devam edecek. Resim kursunun, katılan çocuklarımızın sosyal yeteneklerini geliştireceğini düşünüyorum. Bir dönemin kültür ve sanat merkezi olan Bergama'da, yeni sanatçılarımızın yetişmesi için biz yöneticiler öncülük yapmalıyız. Hep söylüyorum. En büyük yatırım, insana yapılan yatırımdır. Bugün bu kurslara katılan çocuklarımız, belki geleceğimizin önemli sanatçıları olacaklar. Bu inançla belediye konservatuarımıza ayrı bir önem veriyoruz. Önümüzdeki kış döneminde de konservatuarımız kurs ve müzik çalışmalarına başlayacak. Bu yıl ki çalışmalarımıza resim kursunu da ekleyeceğiz. Yazın kursa gelen çocuklarımız, kış döneminde de bu kurslarına devam edebilecekler. Vatandaşlarımızın belediyemizin sosyal aktivitelerine olan ilgisi, ülkemizin geleceğiyle ilgili umutlarımı arttırıyor" şeklinde konuştu.