Asimed Başkanı Yrd. Doç.dr. Eğilmez:

ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'ın geçtiğimiz günlerde yaptığı ziyaret sonrası Ermenistanlı yetkililerin yeni hayaller kurmaya başladığını belirten Asılsız Soykırım İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMED) Başkanı Yrd

Asimed Başkanı Yrd. Doç.dr. Eğilmez:
ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'ın geçtiğimiz günlerde yaptığı ziyaret sonrası Ermenistanlı yetkililerin yeni hayaller kurmaya başladığını belirten Asılsız Soykırım İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMED) Başkanı Yrd. Doç.Dr. Savaş Eğilmez, Karabağ işgalinin son bulmadan Türkiye'nin sınırları açacağı iddiasının bu hayalperestliğin en önemli göstergesi olduğunu belirtti.
Ermenistan ve Ermeni devlet adamlarının ruhsal yönden çok ciddi sorunlara sahip olduklarını iddia eden Asılsız Soykırım İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMED) Başkanı Yrd. Doç.Dr. Savaş Eğilmez, yöneticilerin uzman yardımcısına ihtiyaçları olduğunu söyledi. Gelişmelerin dikkatle takip edilmesi halinde Ermenistan'ın şizofren bir devlet olduğunun rahatlıkla tespit edilebileceğini ifade eden ASİMED Başkanı Eğilmez, "Çok ciddi kişilik sorunlar yaşayan bu devlet zamanla şizofreni durumuna gelmiştir. Genellikle gençlik çağında başlayan bir ruhsal hastalık olan şizofreni, bu dönemini yaşayan özellikle diasporanın etkisiyle Ermenistan'da bu hastalığın belirtileri en üst düzeyde yaşanmaktadır. Bunun son örneği geçtiğimiz günlerde ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'ın Ermenistan'a yaptığı ziyaret sonrası yaşandı. Ermeni yetkililer, Karabağ işgali son bulmadan Türkiye'nin sınırları açacağını iddia ettiler. Hemen arkasından da Ermenistan Savunma Bakanı Seyran Ohanyan, ordularının dünyanın en güçlü ve etkili ordularında biri olduğunu söyledi. Bu iki örnek bile Ermeni yetkililerin hayal perestliğinin şizofreni sınırlarında dolaştığını gösteriyor" diye konuştu.
Dünyanın en kayıtsız ve sınır tanımaz devlet adamlarının Ermenistan'da yönetici olduğunu vurgulayan Eğilmez, "Öyle ki onların hayalleri ve bu hayaller üzerinde yükselttikleri talepleri, Avatar ve Son Hava Bükücü gibi aklın sınırların zorlayan filmlere ilham kaynağı olabilecek düzeyde. Tavsiyemiz Ermenistan'ın biran önce bu gel- git durumlarından kurtarmak için çaba sarfetmesidir. Aksi taktirde şizofreni geri dönülemez seviyelere gelecektir" dedi.