Aksaray'da Kadınlara Mikro Kredi

Aksaray İl Özel İdaresi tarafından iş kurmayı düşünen bayanlara yönelik yapılan faizsiz mikro kredi uygulaması devam ediyor

Aksaray'da Kadınlara Mikro Kredi
Aksaray İl Özel İdaresi tarafından iş kurmayı düşünen bayanlara yönelik yapılan faizsiz mikro kredi uygulaması devam ediyor. Gruplar oluşturarak mikro kredilerden almak için başvuru yapan 30 bayana toplam 18 bin 300 lira kredi verildi.
Mikro kredi kullanmak isteyen bayan girişimciler, Aksaray İl Özel İdaresi toplantı salonundaki toplantıya katılarak kredilerini İl Özel İdare Genel Sekreteri Yusuf İnceer'in elinden aldı. Projenin devam edeceğini ifade eden İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Yusuf İnceer, "Son yıllarda dünyada çok önemli bir sorun haline gelen yoksulluk ve bununla nasıl mücadele edileceğine dair çözüm arayışları 'Mikro Kredi' projesini gündeme getirmiştir. Mikro Kredi Projesi; iş yapma fikri olup, küçük bir başlangıç sermayesine ihtiyacı olanlara imkan verilmesi projesidir. Sadece güvene dayanan, teminatsız ve kefilsiz küçük sermaye şeklindeki mikro kredi, yoksulların kendi kendilerine yoksulluktan kurtulmaları için etkili bir projedir. Mikro kredi, birbirlerini tanıyan ve grup dayanışması oluşabileceği 5 ile 8 kişilik gruplara, grup içindeki fertlere ayrı ayrı verildiği bir sistemdir. Mikro kredi Aksaray Şubemiz de şu ana dek 5'erli 6 grup 30 bayan müracaat ederek bu krediden faydalanmaya hak kazandı. Daha önce gruplardaki 17 bayana toplamda 10 bin 500 lira kredi vermiştik. Bu günde geri kalan 13 bayana toplam 7 bin 800 lira veriyoruz. Yani mikro kredilerden 30 bayana toplamda 18 bin 300 lira verdik" dedi.
Kredilerin kadınlar tarafından çeşitli amaçlarla kullanılabileceğini ifade eden İnceer, "Alınan bu krediler, el işi, hayvan besiciliği, halı dokumacılığı, kozmetik ürünleri alım-satımı, kıyafet alım-satımı, bakkal işletmenliği, tuhafiye işletmenliği amacıyla kullanılacak. Aynı mahallede ikamet eden bu gruplardaki bayanların iş kontrolleri yapılmakta ve geri dönüşümleri sorunsuz olmaktadır" diye konuştu.
Konuşmasının ardından Genel Sekreter Yusuf İnceer, girişimci bayanlara kredilerini zarf içinde verdi.