Adapazarı Belediyesi ile Hizmet İş Sendikası arasında uzlaşma sağlandı

Adapazarı Belediyesi, toplu sözleşme görüşmelerinde uzlaşma sağlanamadığı için grev kararı alan Hizmet İş Sendikası ile uzlaşma sağladı.

Müzakerele

Adapazarı Belediyesi, toplu sözleşme görüşmelerinde uzlaşma sağlanamadığı için grev kararı alan Hizmet İş Sendikası ile uzlaşma sağladı.

Müzakereler sonucu, çalışanlara yönelik artış rakamları birinci yıl için kıdem artı yüzde 11, ikinci yıl için enflasyon farkı ve yüzde 1 olarak belirlendi.

Hizmet İş Sendikası Sakarya Şubesi'nin toplu sözleşme görüşmelerinde sendikal izinler, sosyal yardımlar, taban ücret ve ücret zammı, fazla sürelerle çalışma, geçici görev zammı, disiplin kurulu, disiplin cezalarının affını içeren 18 maddede ve yüzde 20 zam isteği konusunda anlaşma sağlanamaması üzerine dün grev kararı almasının ardından Adapazarı Belediyesi, sendika yöneticileri ile yeniden masaya oturdu.

Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli, Hizmet İş Sendikası Sakarya Şube Başkanı Fahrettin Kütükçü, sendika yöneticileri ve işçilerle Belediye Meclis Salonunda bir araya geldi. Dişli, sendika yöneticileri ve işçilerle anlaşma sağladı. Müzakereler sonucunda çalışanlara yönelik artış rakamları birinci yıl için, kıdem artı yüzde 11, ikinci yıl için enflasyon farkı ve yüzde 1 olarak belirlendi.

Belediye Başkanı Dişli, sendika temsilcileri ile yaptıkları müzakereler sonucunda anlaşmaya vardıklarını belirterek, "Ben katkısı olan herkese teşekkür ediyorum. Bugüne kadar hiçbir çalışanımızı mağdur etmedik. Bundan sonra da etmeme gayreti içinde olacağız. İnanıyorum ki bu anlaşma işçilerimizin performanslarına olumlu yansıyacak. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da arkadaşlarımızın çalışmalarında yüksek performans bekliyorum. Anlaşmanın, başta işçilerimiz olmak üzere herkese hayırlı olmasını diliyorum." dedi.