12 Dev Adam İtalya'ya, Hidayet ABD'ye uçtu

NBA'de Toronto Raptors'tan takas yoluyla Phoenix Suns'a geçen milli basketbolcu Hidayet Türkoğlu, yeni takımıyla sözleşme imzalamak için dün ABD'ye gitti. Hidayet'...



NBA'de Toronto Raptors'tan takas yoluyla Phoenix Suns'a geçen milli basketbolcu Hidayet Türkoğlu, yeni takımıyla sözleşme imzalamak için dün ABD'ye gitti.

Hidayet'in 23 Temmuz Cuma günü ABD'den İtalya'ya gelerek, milli takımın Bormio kampına katılacağı ifade edildi. Safra kesesinden operasyon geçiren ve Antalya kampında yer almayan Milli Takım kaptanı Hidayet, İstanbul'daki çalışmalara da katılmadı.
Bu arada hazırlıklarını Bormio kentinde sürdürecek olan Milli Takım kafilesi dün İtalya'ya gitti. A Milli Basketbol Takımı Menajeri Harun Erdenay yaptığı açıklamada, 12 günlük kamp dönemi süresince maç yapmayacaklarını kuvvet, kondisyonun yanı sıra taktik ve teknik ağırlıklı antrenmanlar gerçekleştireceklerini söyledi.
Erdenay, ABD'ye giden Hidayet Türkoğlu dışında aday kadroda bir eksiğin bulunmadığını ifade ederek, 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası'nda saha ve seyirci avantajının kendilerini ayrıca motive edeceğini belirtti. Erdenay, "Biz burada öncelikle yarı final oynamak istiyoruz, sonra da inşallah sonuna kadar gitmeye çalışacağız." dedi. A Milli Basketbol Takımı, 1 Ağustos'ta yurda dönecek.

Zaman