Salihli'de Dolu Felaketi

Manisa'nın Salihli ilçesinde sağanak yağmur, başta Karayahşi, Kapancı, Kendirlik ve Tekelioğlu köylerinde dolu şeklinde görüldü

Manisa'nın Salihli ilçesinde sağanak yağmur, başta Karayahşi, Kapancı, Kendirlik ve Tekelioğlu köylerinde dolu şeklinde görüldü. Binlerce dönüm ekili arazi üzerinde etkili olan şiddetli dolu nedeniyle milyonlarca TL'lik maddi hasar oluştu, çok sayıda üründe verim ve kalite kaybına neden oldu.
Yaklaşık 20 dakika devam eden dolu nedeniyle özellikle üzüm bağları başta olmak üzere domates, darı, zeytin ve meyve ağaçlarında yüzde 40'a varan oranda zayiat meydana geldi. Şiddetli fırtına ile birlikte ceviz büyüklüğünde yağan doluya üzüm bağlarının direkleri bile dayanamadı.
Dolu felaketinin yoğun şekilde hissedildiği köylerden biri olan Karayahşi köyünde çiftçiler mahsullerinde meydana gelen zarardan dolayı perişan olduklarını kaydetti. Köy sakinlerinden Hüseyin Börekçigil ve Bilal Börekçigil, akşam saatlerinde dolu yağışı başladığını belirterek 20 dakika boyunca bazı bölgelerde aralıksız devam ettiğini bildirdi.
Köylüler, yaz aylarına girmeden önce don yaşandığını hatırlatarak "Don felaketinin yaralarını sarmaya çalışırken meyvelerin çiçeklenme döneminde esen sam rüzgarı ve yağışlar verim kaybına neden oldu. Şimdi de dolu afeti yaşandı. Bu yıl üretici açısından çok zor bir yıl oldu. Çok zora düşen çiftçimizin rahat bir nefes alabilmesi için bölge milletvekillerimizden bizlere yardımcı olmalarını talep ediyoruz" dediler.