Sağlık-sen'den 25 Aralık Devlet Hastanesine Ziyaret

Sağlık-Sen Gaziantep Şubesi tarafından oluşturulan Engelliler Komisyonu üyeleri, 25 Aralık Devlet Hastanesi Başhekimi Mehmet Emin Türk ve Hastane Müdürü Metin Mayda'yı ziyaret etti.

Memur-Sen Konfederasyonu'na bağlı Sağlık-Sen Gaziantep Şubesi Engelliler Komisyonu Başkanı Mehmet Atılgan ile Komisyon Başkan Yardımcısı Fatih Acem ve komisyon üyesi Ali Osman Karagülle ile Sağlık-Sen 25 Aralık Devlet Hastanesi İşyeri Temsilcisi Atilla Karaoğlu'dan oluşan heyet hastane yöneticilerinden, engelli bireylerin de tüm kamu hizmetlerinden tıpkı diğer vatandaşlar gibi kendi başlarına yararlanabilmeleri için gerekli düzenlemeleri yapmasını istedi.
Engelliler Komisyonu Başkanı Mehmet Atılgan, engellilerin en fazla hizmet aldığı kurumlardan birinin hastaneler olduğuna dikkat çekerek şöyle konuştu: "Hastanelerde engelli vatandaşların tıpkı diğer vatandaşlar gibi tedavi olması için gerekli alt yapı düzenlemeleri yapılmalı. Muayene sırasında engellilere öncelik verilmeli, engelli ve yaşlı hastalara refakatçi tayin edilmeli, engellilere özel otopark yaptırılmalıdır. Ayrıca, engellilere özel düzenlenmiş odalar bulunmalıdır."
25 Aralık Devlet Hastanesi Başhekimi Mehmet Emin Türk ve Hastane Müdürü Metin Mayda da konuşmalarında, engelsiz bir hastane olma hedefi ile hareket ettiklerini bildirdi.
Emin Türk, 25 Aralık Devlet Hastanesi olarak engelli vatandaşlarımızın da diğer vatandaşlarımız gibi hak ettikleri sağlık hizmetini kaliteli ve yeterli miktarda alabilmeleri için her türlü düzenlemenin yapılmasına önem verdiklerini belirterek "Çünkü engellilerimiz toplumun önemli bir kesimini oluşturmaktadır. Bu nedenle engellilerimizi önemsiyor, onların hastanemizden kolaylıkla yararlanmaları için gerekli düzenlemeleri yapmaya devam edeceğimizi ifade ediyoruz" dedi.
Engelliler Komisyonu Başkanı Atılgan, Başhekim Türk ve Hastane Müdürü Mayda'ya engellilerin sorunlarına gösterdikleri duyarlılıktan dolayı teşekkür etti.