Pehlivanoğlu'nun ailesi konuşmak istemiyor

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın idam edilmeden önce ailesine yazdığı mektubu okurken ağladığı Mustafa Pehlivanoğlu'nun babası Necmi Pehlivanoğlu, acı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın idam edilmeden önce ailesine yazdığı mektubu okurken ağladığı Mustafa Pehlivanoğlu'nun babası Necmi Pehlivanoğlu, acılarının yeniden depreşmemesi için açıklama yapmak istemediğini söyledi.

Başbakan Erdoğan, AK Parti grup toplantısında, 12 Eylül döneminde idam edilen Necdet Adalı, Mustafa Pehlivanoğlu ve Erdal Eren'in idam edilmelerinden söz etti. Erdoğan, Pehlivanoğlu'nun idam edilmeden önce ailesine yazdığı son mektubu okurken ağladı.

Başbakan Erdoğan'ın konuşmasından sonra ulaştığımız Mustafa Pehlivanoğlu'nun babası Necmi Pehlivanoğlu ise acıyı yeniden yaşamamak için açıklama yapmak istemediğini belirtti.

Baba Pehlivanoğlu, anayasa değişikliğinin gündeme geldiği tarihlerde bir basın organına yaptığı açıklamada, yıllardır evlatlarının hesaplarının sorulmasını beklediklerini belirterek, şunları söylemişti: "Ancak darbeciler tarafından yazılan yasalar elimizi kolumuzu bağlıyor. Artık çözün ellerimizi. Dayanacak halimiz kalmadı. Darbeciler villalarında, saraylarında, köşklerinde bizlerin vergileri ile günlerini gün ederken bizlerin çektiklerini biliyor musunuz? Bu anayasanın bizim masum çocuklarımızın kanı ile yazıldığını en iyi siz bilirsiniz. Etmeyin ağalar beyler. Siz inatlaştıkça hesap soramıyoruz."

Baba Necmi Pehlivanoğlu ile anne Zeynep Pehlivanoğlu, Mustafa'nın suçsuz bir yere asıldığını belirterek, şu duayı ettiklerini anlatmışlardı: "Darbecilerden hesap sorulacak günleri getir Ya Rabb'i. Bizleri yanına almadan cuntacıların yargı önünde hesap verdiklerini bize göster Ya Rabb'i. Yavruma bu zulmü yapanlardan başta da Kenan Evren'den hesap sorulacak günleri bana göster' diye dualar ettim. Adaklar adadım. İnşallah o gün geldi."

12 EYLÜL'DE İDAM EDİLENLER KARŞIYAKA MEZARLIĞINA DEFNEDİLDİ

12 Eylül döneminde asılan ülkücü ve solcu gençlerin büyük bir kısmı Karşıyaka Mezarlığı'na defnedildi. O dönemde idam edilen 9 ülkücü ve 18 solcu genç bulunuyor. 12 Eylül'de idam edilen Erdal Eren, Necdet Adalı ve ülkücü Mustafa Pehlivanoğlu'nun mezarı Karşıyaka Mezarlığı'nda bulunuyor. Pehlivanoğlu'nun mezar taşında ise "9 Ekim 1980'de öldü, Vatan Sağolsun..." yazıyor.