Park Açılışında 'Kıbrıs' Vurgusu

MHP Mersin Milletvekili Behiç Çelik, Kıbrıs'ın Türkiye açısından önemli olduğunu belirterek "Kıbrıs, namustur

MHP Mersin Milletvekili Behiç Çelik, Kıbrıs'ın Türkiye açısından önemli olduğunu belirterek "Kıbrıs, namustur. Bütün herkes bunu böyle bilsin. Namusumuzdan, şerefimizden ve Kıbrıs'tan asla ama asla vazgeçmeyiz" dedi.
Mersin'in Erdemli ilçe belediyesince Kıbrıs Barış Harekatı'nın 36. yıldönümü kutlamaları kapsamında oluşturulan Kıbrıs Barış Parkı törenle hizmete sunuldu. Parkın açılışı için düzenlenen törene; MHP Mersin Milletvekili Behiç Çelik, Erdemli Kaymakamı İbrahim Özefe, Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Mersin Başkonsolosu Oya Tuncalı, Kıbrıs Türk Mücahitler Derneği Genel Başkanı Vural Türkmen ve Kıbrıs Türk Kültür Derneği Genel Başkanı Ahmet Göksan ve çok sayıda
vatandaş katıldı.
Erdemli Kaymakamı İbrahim Özefe, Kıbrıs Barış Harekatı'nda şehit düşenlere rahmet dilerken, gazilik mertebesine erişenlere de şükranlarını sundu. Kıbrıs mücahitlerinin Erdemli'de olmasından dolayı onur duygunu anlatan Özefe, Erdemli Belediyesi'ne de ilçeye maneviyatı yüksek olan bir park kazandırdığı için teşekkür etti.
MHP Mersin Milletvekili Behiç Çelik de KKTC'nin Türkiye açısından önemine dikkat çekerek, "Kıbrıs, namustur. Bütün herkes bunu böyle bilsin. Namusumuzdan, şerefimizden ve Kıbrıs'tan asla ama asla taviz vermeyiz" diye konuştu.
KKTC'nin, Türkiye açısından öneminin bilincinde olduklarını belirten Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu da, bu bilinci gelecek kuşaklara aktarabilmenin çabası içinde olduklarını söyledi.
Erdemli sahillerinde başlayan çıkarmayla Kıbrıs Barış Harekatı'nın başladığını hatırlatan Tollu, söz konusu tarihi yeniden canlandırabilme adına böylesi bir parkı oluşturduklarını anlattı. Kıbrıs Barış Harekatı'nı asla unutmayacaklarını ve unutturmayacaklarını dile getiren Tollu, bu noktada da oluşturulan parkı ilçede yaşayan herkesin koruması ve sahip çıkması çağrısında bulundu.
Erdemli'de her mahalleye bir park yapma hedefinde olduklarını ifade eden Tollu, "Şu anda ilçemizde toplam 12 mahalle var. En az 12 parkı, önümüzdeki 5 yıllık zaman diliminde ilçemize kazandırmak istiyoruz. Bu yönde de halkımıza söz verdik. Daha ilk yılımızda ilçeye 4 park kazandırdık. Eğer bu hızla gidersek, belirlenen hedefi de gerçekleştirmiş oluruz" dedi. Hizmet etmekten başka bir amaçlarının olmadığını vurgulayan Mükerrem Tollu, çalışmaların bundan sonraki süreçte de devam edeceğini de sözlerine
ekledi.
KKTC'nin önemli bir değere sahip olduğunu vurgulayan KKTC Mersin Başkonsolosu Oya Tuncalı, bu değere sahip çıkılması gerektiğini söyledi. Kıbrıs'ın 'Türk' olduğunu savunan Türk Kültür Derneği Genel Başkanı Ahmet Göksan da, Ada'da yaşanan sorunun çözümü noktasında yapılan görüşmeleri ve dile getirilen söylemleri sert bir dille eleştirerek; 'Siz kimin malını kime veriyorsunuz?' diye sordu.
Kıbrıs Türk Mücahitler Derneği Genel Başkanı Vural Türkmen de KKTC'nin bağımsızlık ve özgürlüğüne kavuşmasında Türkiye'nin önemli bir payı olduğuna işaret ederek, "Her zaman bizim yanımızda olan anavatanımıza minnet duyuyoruz" dedi.
Konuşmaların ardından park ve anıt açılışı dualar eşliğinde yapıldı. Açılıştan sonra katılımcılara, Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu'nun davetlisi olarak yöresel ikramlarda bulunmak üzere Saim Göküş Parkı Yörük çadırına geçti.
(SNK-HO-Y)