Numan Kurtulmuş Başbakan mı olacak?

Saadet Partisi'nde neler oluyor? Erbakancılar olağanüstü kongreye gidip yeni bir başkan belirleyecek mi? Bu ihtimal karşısında mevcut lider Numan Kurtulmuş AK Parti'yle ittifak yapacak mı? Hatta iddia edildiği gibi Kurtulmuş, Başbakanlık koltuğuna oturabilir mi? Sorular Kurtulmuş'a yöneltildi. Ancak yanıtlar kaçamaktı.

Saadet Partisi'nde neler oluyor? Erbakancılar olağanüstü kongreye gidip yeni bir başkan belirleyecek mi? Bu ihtimal karşısında mevcut lider Numan Kurtulmuş AK Parti'yle ittifak yapacak mı? Hatta iddia edildiği gibi Kurtulmuş, Başbakanlık koltuğuna oturabilir mi? Sorular Kurtulmuş'a yöneltildi. Ancak yanıtlar kaçamaktı. Dikkat çeken ama yanıtsız kalan iddialar... Kaçamak cevaplar...

"Saadet Partisi'nde neler oluyor" dedirten...

Liste savaşlarının yaşandığı o olaylı kongre sonrasında sular bir türlü durulmadı parti içinde.

Uzlaşma ya da yan yana gelme sağlanamadı eskilerle yeniler arasında.

Genel başkan Numan Kurtulmuş her açıklamasında "parti içinde bölünme yok" mesajı verse de eski Saadetçiler farklı görüşte.

Hatta öyle ki Necmettin Erbakan'ın oğlu ve kızının verdiği mesajlara bakılırsa, eski Saadetçiler olağanüstü kongre hazırlığında.

Kurtulmuş'u saf dışı bırakıp kendilerini dışlamayacak yeni bir genel başkan seçmek için.

Kurtulmuş, "bir olağanüstü kongre lafının şu aşamada telaffuz edilmesi korkarım ki bir takım ilave küskünlüklere kırgınlıklara belki bir takım derin çatlaklara vesile olacaktır onun için bu konuda da herkesin itidalli olmasını tavsiye ederiz" dedi.

Tek yorumu bu oldu o iddialar kendisine sorulduğunda. Erbakan ailesinin ismini ağzına almadı.

Kendisi yerine yeni bir başkan seçilmesi ihtimali içinse "hukukun gereğini yaparız" demekle yetindi, lafı değiştirdi.

Ve gündemdeki bir başka iddia.

Zaman gazetesi yazarı Ali Bulaç'ın "Erdoğan, Cumhurbaşkanı olursa Kurtulmuş da AK Parti'yle ittifak yapıp başbakan olabilir" iddiası.

Kurtulmuş bu konuda, "tamamen spekülasyon. Yazarımızın kendi görüşlerini yazdığı bir makale" değerlendirmesinde bulundu.

Kurtulmuş, Dışişleri Bakanı'nın kızının düğününe katılmış olmasının da "AK Parti'yle yakınlaşma olarak yorumlanmamasını istedi: "Siyaseten görüşlerimiz çok farklı olabilir ama sonuçta hayatta bi de dostluklar var. Mevhibe'nin düğününe gitmek arkadaşlık hukukunun vazifesi. Dolayısıyla buradan politik sonuçlar çıkarmaya kalkmayın..."


CNN Türk