Minibüsçüler Ankara yolunu trafiğe kapattı

Kadıköy - Gebze hattında çalışan minibüsçüler, Ankara yolunu çift taraflı trafiğe kapattı.

Kadıköy - Gebze hattında çalışan minibüsçüler, Ankara yolunu çift taraflı trafiğe kapattı. Gidiş-geliş her iki yönde de uzun araç kuyrukları oluştu. Minibüsçülerin eylemi saatler sonra sona erdi.

Sürekli ceza yediklerini öne süren bir minibüsçünün 34 M 5750 plakalı minibüsün üstüne elindeki benzin bidonuyla çıkıp kendisini yakacağı tehdidiyle başlattığı eylem kısa sürüde büyüdü.

Otosan Köprüsü altında başlayan eylem, diğer minibüsçülerin de katılımıyla genişledi. Minibüsçüler, her iki yönde de araçları ile yolu trafiğe kapattı.

Hafta başı olması nedeniyle yoğunluk yaşanan Boğaziçi Köprüsü yolu, eylem nedeniyle kitlenme noktasına geldi.


Ayakta yolcu aldıkları gerekçesiyle kesilen trafik cezalarını protesto eden Gebze-Harem hattında çalışan minibüs sürücülerinin Kadıköy'deki eylemi sona erdi.

E-5 Karayolu Otosan mevkisinde bir minibüs sürücüsünün de kendini yakmaya çalıştığı eyleme katılan sürücüler, karayolunu gidiş-geliş istikametinde trafiğe bir süre kapattı.

Araçlarından inerek alkışlarla ayakta yolcu alınmasına kesilen cezaları protesto eden sürücüler, polis ekiplerinin uyarısı sonucu yolu trafiğe açtı. 

Minibüs sürücülerinin eylemi boyunca karayolunda kilometrelerce kuyruk oluşurken, özel araç sürücülerinin de eyleme tepki verdiği görüldü. Ayrıca otobüslerde bulunan yolcular da yola yürüyerek devam etti.

Bu arada, kendini yakmaya çalışan minibüs sürücüsü gözaltına alındı. Öte yandan eylem sırasında minibüslerin karıştığı küçük çaplı kazada hafif yaralanan bir kişiye olay yerindeki sağlık ekipleri müdahale etti.
Yeni Şafak