Kestanepazarı, 10 ayda hafız yetiştiriyor

İzmir'de merkezi bulunan iki vakıf bir dernekle hizmetlerini yürüten Kestanepazarı Kur'an Kursları ve Kurumları'nın koordinatörlük sitemine geçtiği be

İzmir'de merkezi bulunan iki vakıf bir dernekle hizmetlerini yürüten Kestanepazarı Kur'an Kursları ve Kurumları'nın koordinatörlük sitemine geçtiği belirtildi. Kestanepazarı Öğrenci Yetiştirme Derneği Başkanı Hasan Dayhan, "Kestanepazarı 10 ayda hafız yetiştiriyor." dedi.

Dayhan, yaptığı basın toplantısında, 1945 yılından bu yana kayıtlı 5 bin 500 hafız yetiştirdiklerini söyledi. Kurumun, 'İnsanlığa hizmet etmeyen, Allah'a hizmet edemez' düsturuyla yola çıktığını anlatan Dayhan, "Kestanepazarı bir markadır. Bizim üniversitemiz olmamasına rağmen, halk arasında 'Kestanepazarı Üniversitesi' ünvanını aldık." diye konuştu.

Bu sene Milli Eğitim ve Diyanet İşleri ile ortaklaşa erkek öğrencilere yaz Kur'an kursu açtıklarını belirten Dayhan, bünyelerinde bir koordinatörlük açarak, Kestanepazarı Öğrenci Derneği, İzmir Milli Kültüre, Ahlaka Hizmet Vakfı ile Fidan Eğitim Kurumları Derneği'ni bağladıklarını kaydetti.

Dayhan, "Hafız yetiştirmede yarışıyoruz. 10 ayda hafız yetiştiriyoruz. Ramazan boyunca İzmir'deki camilere en az bir kere gidilip, mukabele içinde öğrenciler gönderiyoruz." şeklinde konuştu.