Kaymakam Çömlek Reklamı Yapıyor

Bitlis'in Mutki İlçe Kaymakamı Musa Sarı, özellikle Kavakbaşı beldesinde kadınlar tarafından ilkel yöntemlerle yapılan çömleklerin, daha modern yapılması için proje hazırlığı içerisine olduklarını belirterek, "Bu çömlekleri marka haline getireceğiz" dedi

Kaymakam Çömlek Reklamı Yapıyor
Bitlis'in Mutki İlçe Kaymakamı Musa Sarı, özellikle Kavakbaşı beldesinde kadınlar tarafından ilkel yöntemlerle yapılan çömleklerin, daha modern yapılması için proje hazırlığı içerisine olduklarını belirterek, "Bu çömlekleri marka haline getireceğiz" dedi.
Makamında gazetecilere yaptığı açıklamalarda, yaz aylarında yüksek tepelerden getirdikleri özel toprak ile çömlek yaparak geçimlerini sağlayan kadınlara destek olacaklarını ifade eden Kaymakam Sarı, kendisi de gelen misafirlere birer çömlek hediye ederek bu şekilde reklam yaptığını belirtti. Kaymakam Sarı, "Çömlekçilik sanatı ilçemizde özellikle Kavakbaşı beldesinde kadınlarımız tarafından amatörce bir şekilde yapılıyor. Büyük çömlek kapları, yoğurt ve sütlaç ile benzeri şeylerin konulduğu küçük kaseler, ya da bunlara benzer balık tabakları ve vazolar yapılıyor. Biz de kaymakamlık olarak bunlara destek verme gayreti içerisindeyiz. Burada yapılan çömlekleri alarak bizi ziyaret edenlere hediye ederek tanıtımı sağlıyoruz.
Yapılan çömlekleri boyanıp piyasaya sürmek için de çalışmalarının devam ettiğini kaydeden Kaymakam Sarı, "Yapacağımız projede sonuç aldığımızda çömleklerin yapımıyla ilgili çeşitli makineler getirip kadınların el zoru ile yaptıkları işi bu makinelerin yardımıyla daha seri bir şekilde yapmalarına katkı sağlayacağız" diye konuştu.