Kadınlardan Sıdıka Olayına Tepki

Van'da bir gurup kadın, Saray ilçesinde geçen yıl kocası tarafından kulağı kesilen ve geçtiğimiz günlerde yine dövülerek hastanelik edilen Sıdıka Platin'i kocasına teslim edilmesini protesto ettiler.

Kadınlardan Sıdıka Olayına Tepki
Bostaniçi Beledeyi Başkanı Nezahat Ergüneş'in de aralarında bulunduğu Saray Kadın Derneği, BDP, KESK Kadın Komisyonu, İnsan Hakları Derneği ve Van Özgür Kadın Hareketi üyeleri, Saray Adliyesi önünde bir araya gelerek bir açıklama yaptı. Burada bir açıklama yapan KESK Kadın Komisyonu üyesi Rona Temelli, Sıdıka Platin'ın yıllardır şiddete maruz kaldığını söyleyerek, "Ancak şiddet kaba dayağı çoktan aşmış ve kulak kesme noktasına kadar gelmiştir. Bu bir vahşiliktir, bu bir hayvani yaklaşımdır. Dolayısıyla insanlığa kesinlikle sığmıyor. Bu davranışı protesto ediyoruz" dedi.
Devletin vatandaşına sahip çıkması gerektiğini de belirten Rona Temelli, "Ama görüldüğü kadarıyla öncelikle savcının bu noktada tavır geliştirmesi gerekirdi. Yaptığı şey kesinlikle ihmal. Yaptığı şey ikinci kez kadını mağdur eden bir davranıştır" ifadelerini kullandı.
SOSYAL HİZMETLER MÜDÜRLÜĞÜ'NÜN GÖREVLİLERİ DE FARUK'UN SALDIRISINA UĞRAMIŞ
Rona Temelli, Sıdıka Platin'in kocasına teslim edildiğinde mahkemece alınan kararda ayda bir kere Sosyal Hizmet İl Müdürlüğü görevlilerinin eve giderek şiddet olayının olup olmadığını araştırmakla görevlendirildiğini söyledi. Temelli, "Ancak bu görevliler ilk gidişlerinde Sıdıka'nın eşi tarafından tekrar saldırıya maruz kalmışlar ve kovulmuşlar. Bunun üzerine savcılığa tekrar bir yazı yazılmış ve kendilerinin de bu noktada can güvenliklerinin sağlanması için yardım istemişler. Ne yazık ki savcılık bu saate kadar herhangi bir girişimde bulunmamış" şeklinde konuştu.
"UTANIYORUZ!"
İlçe halkı ise yaşanan olaydan dolayı şokta olduklarını ve utandıklarını söyledi. Faruk Platin ile birlikte Kütahya'da askerlik yapan Feyat Öztürk ise, "Faruk askerde sakin biriydi. Psikolojisi iyiydi. Televizyondan olayı öğrenince şok oldum. Nasıl bu duruma gelmiş anlamış değilim" dedi.
Bazı vatandaşlar ise, Faruk Platin'i kınayarak, yaşanan olaydan utanç duyduklarını söyledi.