G.Saray Pino'ya kavuştu

Galatasaray, uzun süredir peşinden koştuğu Juan Pablo Pino transferinde mutlu sona ulaştı. Sarı-Kırmızılı yönetim, Monaco'da forma giyen Kolombiyalı yıldız ile anlaşma sağlandığı...



Galatasaray, uzun süredir peşinden koştuğu Juan Pablo Pino transferinde mutlu sona ulaştı. Sarı-Kırmızılı yönetim, Monaco'da forma giyen Kolombiyalı yıldız ile anlaşma sağlandığını resmi internet sitesinden duyurdu. Lorik Cana'dan sonra Cim Bom'un transfer ettiği ikinci yabancı futbolcu olan 'El Mago' lakaplı forvet dün akşam İstanbul'a geldi.

Galatasaray, geçen sezon Fransa'nın Monaco takımında forma giyen Kolombiyalı Juan Pablo Pino ile prensip anlaşmasına varıldığını duyurdu. Kulübün internet sitesinden yapılan açıklamada, "Kulübüyle ve kendisiyle prensip anlaşmasına varılan Juan Pablo Pino, İstanbul'da gerçekleştirilecek sağlık kontrolünden sonra resmi sözleşme imzalayacaktır." denildi. İnternet sitesinin giriş sayfasına Pino'nun resmi konulurken, "El Mago, Juan Pablo Pino Galatasaray'da" yazısıyla transfer duyuruldu. Galatasaray, Lorik Cana'nın ardından ikinci yabancı futbolcu transferini Pino ile gerçekleştirmiş oldu.
Kolombiya futbolunun en önemli yeteneklerinden biri olarak görülen 1987 doğumlu Pino, profesyonel futbol yaşantısına 2004'te Independiente Medellin formasıyla başladı. Çok yönlü oyunu ve olağanüstü teknik kapasitesiyle kısa sürede Avrupa kulüplerinin dikkatini çekmeyi başaran yıldız futbolcu, 2006'da Fransız temsilcisi Monaco'ya transfer oldu. İlk senesinde yaşadığı sakatlık problemleri sebebiyle sadece 8 maçta forma şansı bulabilen Pino, bir yıl sonra ligin ilk devresinde 16 müsabakada görev aldı. 1,76'lık oyuncu, 2007-2008 sezonunun ikinci yarısında Belçika'nın Charleroi takımına kiralandı ve 4 maçta yer aldı. Fransa'daki en parlak dönemini 2008-2009 sezonunda geçiren Kolombiyalı yıldız, 23 maçta 6 gol atarak dikkatleri tekrar üzerinde topladı. Pino, geçtiğimiz sezon ise Monaco formasıyla 14 maçta görev aldı; ancak rakip fileleri sarsamadı.
G.SARAY'DA 19 NUMARALI FORMA KRİZİ KAPIDA
Avustralyalı yıldız Harry Kewell'la bir yıllık daha anlaşmaya varan Galatasaray'da 19 numaralı forma krizi ortaya çıktı. Yeni transfer edilen Arnavut orta saha oyuncusu Lorik Cana'nın Hollanda kampında oynanan maçlarda 19 numaralı formayı giymesinin ardından Kewell'ın hangi numarayı tercih edeceği merak konusu oldu. Galatasaray yönetimi, Kewell'a 14 veya 17 numaralı formayı giymesini önerecek. Geçtimiz dönemlerde de Galatasaray'da forma numarası krizi yaşanmıştı. Hakan Şükür ile Ümit Karan arasındaki 9 numara tartışması uzun süre gündemi meşgul etmiş, Şükür'ün bu numaralı formayı giymesiyle problem hallolmuştu. Yine 10 numarayı giyen Necati Ateş de forma numarasını Lincoln'e kaptırınca tepki göstermiş, ardından gelişen olaylar sebebiyle Sarı-Kırmızılı kulüpten ayrılmıştı.
Arda Turan'dan Lorik Cana'ya 'Fener' dersi
Galatasaray'ın yarın Almanya'da Fenerbahçe ile oynayacağı Gurbet Kupası karşılaşması, Sarı-Kırmızılı oyuncuları heyecanlandırıyor. Son dönemde Fenerbahçe'ye İstanbul'da yenilen Sarı-Kırmızılılar, bu kez gurbette kazanan taraf olmak istiyor. Kaptan Arda'nın özellikle Lorik Cana'ya Fenerbahçe maçlarının atmosferini ve önemini anlattığı öğrenildi. Arda'nın, "Ligde oynadığımız en önemli maç bu derbidir. Sakın rakip oyuncularla tartışma ve hakeme itiraz etme. Daha önce oynanan derbilerde çıkan olaylarda her iki kulüp de çok cezalar aldı." diyerek uyardığı ifade edildi.
Saçları giden genç Aslanlar ağıt yaktı
Galatasaray'ın kamplarında altyapıdan genç futbolcuların saçlarının kesilmesi geleneği Hollanda kampında da devam etti. Sarı-Kırmızılı takımın kaptanı Arda Turan ve Mustafa Sarp, Altay'dan transfer edilen Musa Çağıran ile altyapıdan A takıma yükselen Anıl Dilaver, Ahmet Kesim, Cumhur Yılmaztürk, Eray İşcan ve Çetin Güngör'ün saçlarını kesti. Saç kesme sırasında genç futbolcular, Arda Turan ve Mustafa Sarp için şu besteyi yaptı: Ah o saçlar kesilir mi? Çıplak kafaya çevrilir mi? Allah hesap sorar elbet, Arda Turan, Mustafa Sarp. Daha sonra basın toplantısına katılan genç futbolcular, Sarı-Kırmızılı takımda kalıcı olmak için çok çalıştıklarını söyledi. HACI HASDEMİR VENLO

Zaman