Fener, Kazım ile kendini buldu

Gurbette oynadığı hazırlık maçlarında AZ Alkmaar'a 2-0 ve Köln'e 5-2 yenilen F.Bahçe, Genk'i 3-0 mağlup ederek kendine geldi. Ev sahibi Belçika ekibi karşısında ik...



Gurbette oynadığı hazırlık maçlarında AZ Alkmaar'a 2-0 ve Köln'e 5-2 yenilen F.Bahçe, Genk'i 3-0 mağlup ederek kendine geldi.

Ev sahibi Belçika ekibi karşısında ikinci yarıda Gökhan Ünal, Alex ve Selçuk Şahin'in golleriyle sonuca giden Sarı-Lacivertlilerde, sonradan oyuna giren ve iki asist yapan Colin Kazım, maçı çeviren adamdı. Sarı-Lacivertli ekipte 2 maçta 7 gol yiyen Volkan Babacan'ın yerine altyapıdan gelen Mert Günok kaleye geçerken genç file bekçisi, özellikle ilk yarıda yaptığı kritik kurtarışlarla göz doldurdu.
Fenerbahçe maça Mert, Bekir, İlhan, Bilica, Santos, Cristian, Selçuk, Alex, Stoch, Gökhan Ünal ve Deivid ilk onbiri ile başladı. Maçın ilk 45 dakikasında savunmasında yine büyük açıklar veren F.Bahçe, ikinci devre de Kazım'ın oyuna girmesiyle dengeyi kurdu. Geçen sezon disiplinsiz hareketleri nedeniyle Toulouse'a gönderilen Kazım, maça damgasını vurdu. 65. dakikada Alex'le başlayan F.Bahçe atağında birkaç dakika önce oyuna giren Kazım topla buluştu. Genç yıldız, pasını arka direkte bekleyen Gökhan Ünal'a bırakırken Gökhan'a da topu ağlara göndermek kaldı: 1-0. 75. dakikada bir kez daha sahneye çıkan Kazım'ın çizgiye iner inmez çevirdiği topu bu kez Alex filelere yolladı. Perdeyi kapatan gol ise 84. dakikada Selçuk'tan geldi. Stoch'un kullandığı korner atışını Selçuk, kafayla ağlara gönderdi: 3-0.
Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman ise maç sonrası "Köln maçındaki sıkıntıların bazılarını ilk 15 dakikada yaşadık. Ancak 2. yarıda bizim adımıza daha fazla doğrular vardı. Fazla top kaybetmedik." dedi.
Fransızlar'dan "Brandao Fenerbahçe'de" iddiası
Fransız basını, Fenerbahçe'nin, Fransa'nın Marsilya takımının Brezilyalı forveti Brandao ile yakından ilgilendiğini ileri sürdü. "Aujourd'hui en France" gazetesinin haberine göre, Fenerbahçeli yöneticilerin, Marsilya yöneticileriyle transferi sona erdirmek için pazarlık halinde olduğu iddia edildi. 2009'da Shakhtar Donetsk'ten Marsilya'ya transfer olan 30 yaşındaki Brandao, bu takımda 46 maçta 15 gol attı.

Zaman