Wımbledon'da Berdych Rüzgarı Devam Ediyor Wımbledon

Wimbledon Tenis Turnuvası'nda, tek erkeklerde 12 numaralı seribaşı Çek Tomas Berdych, 3 numaralı seribaşı Sırp Novak Djokovic'i 3-0 yenerek finale yükselen ilk raket oldu.

  Wimbledon Tenis Turnuvası ' nda , tek erkeklerde 12 numaralı seribaşı Çek Tomas Berdych , 3 numaralı seribaşı Sırp Novak Djokovic ' i 3-0 yenerek finale yükselen ilk raket oldu .
İngiltere ' nin başkenti Londra ' daki Wimbledon Tenis Kulübü Kortları ' nda oynanan karşılaşmada , 6 Wimbledon şampiyonluğu bulunan İsviçreli Roger Federer ' i çeyrek finalde eleyerek dikkatleri üzerine çeken Çek Tomas Berdych , güçlü rakibi Novak Djokovic ' i 6-3 , 7-6 ve 6-3 ' lük setlerle mağlup etti ve kariyerinde ilk kez bir ' Grand Slam ' de finale yükseldi .
2008 yılında Avustralya Açık ' ı kazanan , geçen yıl ise Wimbledon ' da çeyrek finalde elenen Djokovic ile bu turnuvaya 6 kez katılan ve çeyrek finale kadar çıkan Tomas Berdych bugüne kadar 2 kez karşılaştı . Sırp raket , Bangkok ve Miami ' deki maçların ikisini de kazandı .
1 . setin ilk 5 oyununda iki raket de kendi servis oyunlarını kazandı . 6 . oyunda Çek Berdych , Djokovic ' in servisini kırarak 4-2 ' lik avantaj yakaladı . 9 . ve son oyunu da alan Çek tenisçi seti 6-3 kazanarak 1-0 öne geçti .
2 . setin 3 . oyununu rakibine puan vermeden alan Djokovic , 4 . oyunda yakaladığı 2 servis kırma şansını da değerlendiremedi . Kendisinin servis kullandığı 5 . oyunda 40-15 geriden gelen Sırp tenisçi , Berdych ' in servis kırma denemesini engelledi . Çek raket , 11 . oyunda Djokovic ' e sadece 15 puan vererek servis kırdı ve 6-5 öne geçti . Çok çekişmeli geçen son oyunda 2 kez servis kırma şansı yakalayan Djokovic , bu kez başardı ve 6-6 eşitliği yakalayarak ' tie-break ' e gidilmesini sağladı . ' Tie-break ' i 11-9 , seti de 7-6 kazanan Berdych , durumu 2-0 yaptı .
3 . setin 4 . oyununda yakaladığı servis kırma şansını değerlendiremeyen ancak 8 . oyunda bunu başaran ve skoru 5-3 yapan Berdych , seti 6-3 , maçı da 3-0 kazanarak finale yükselen ilk isim oldu .
Toplam 2 saat 18 dakika süren karşılaşmada Djokovic , 9 ' ace ' attı ve 22 basit , 8 çift hatayla oynadı . 11 ' ace ' yapan Berdych ise 17 basit , 2 çift hatayla maçı bitirdi .
Sırp tenisçi , servis kırmak için elde ettiği 4 fırsattan birini değerlendirirken , Çek raket ise 7 kez bu fırsatı yakaladı ve 3 ' ünden yararlandı .
Kullandığı 64 ilk servisten 47 ' sinde puan kazanan Djokovic , mücadelede 84 puan aldı . Berdych ise maçtan 106 puanla ayrıldı .
Maçın en hızlı servisini ise saatte yaklaşık 219 kilometrelik hızla Berdych attı .
Kariyerinde 1 ' Grand Slam ' şampiyonluğu bulunan 23 yaşındaki Djokovic , bu yıl Avustralya Açık ' ta ve Fransa Açık ' ta çeyrek finalde turnuvaya veda etmişti .
25 yaşındaki Berdych ise Avustralya Açık ' ta ikinci turda elenirken , Fransa Açık ' ta yarı final oynadı .


02 . 07 . 2010 18 : 17 : 52