TÜRK İŞ'ten eylem açıklaması

TÜRK-İŞ, bundan böyle Tek-Gıda İş Sendikası'nın da sahiplenmediği saldırıya yönelik işçi eylemlerini muhatap almayacaklarını duyurdu.

Sendika genel

  TÜRK-İŞ , bundan böyle Tek-Gıda İş Sendikası ' nın da sahiplenmediği saldırıya yönelik işçi eylemlerini muhatap almayacaklarını duyurdu .

Sendika genel merkezi tarafından yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi : ' ' TÜRK-İŞ Genel Merkezi , 2 Temmuz ' da sabah 08 . 00 civarında , kendilerinin TEKGIDA-İŞ üyesi TEKEL işçisi olduğunu söyleyen ve bina içine girerek TÜRK-İŞ ' i işgale yeltenen bir grubun girişimiyle karşı karşıya kalmıştır . TEKEL işçilerinin örgütlü olduğu TEK GIDA-İŞ Sendikası , TÜRK-İŞ Genel Merkezi ' ne gönderdiği yazıda , eylemle ilgili olarak ' sendikanın yetkili organları tarafından alınmış bir karar olmadığını ' ve ' TEKGIDA-İŞ Sendikası ' nın eylemle bir ilgisinin bulunmadığını ' bildirmiştir . 1 Mayıs Taksim Kürsüsü ' ne saldıranlarla , TÜRK-İŞ Bölge binalarını işgal edenlerle , TÜRK-İŞ Genel Merkezi önüne kendini zincirleme teşebbüsünde bulunan ve gece yarıları TÜRK-İŞ kapısına dayananlarla , 2 Temmuz ' da TÜRK-İŞ ' i işgal girişiminde bulunanlar aynı kişilerdir . Bu grubun içinde gazetelerde yer aldığı üzere 1 Mayıs 2010 Taksim kutlamalarında TÜRK-İŞ Genel Başkanı Mustafa Kumlu ' ya biber gazı sıkarken fotoğrafı çekilen Metin Aslan isimli şahıs da vardır . Nitekim , TÜRK-İŞ ' e verilen ve görüşme talep eden dilekçede sadece Metin Aslan imzası bulunmaktadır . TÜRK-İŞ , gerçek TEKEL işçisinin mücadelesine de zarar veren bu tür saldırgan girişimleri muhatap almama ve müsamaha göstermeme kararlılığını emek hareketi adına taşıdığı sorumluluk gereği sürdürmektedir . Şöyle ki ; 1 Mayıs 2010 Taksim kürsüsünün aynı grup tarafından işgalinin ardından , TÜRK-İŞ , HAK-İŞ , DİSK , MEMUR-SEN , KAMU-SEN , KESK adına yapılan ortak açıklamada , bu tür yaklaşımların ' teşhir ve tecrit edilmeleri gerektiğine ' işaret edilmiştir . TEKGIDA-İŞ Sendikası tarafından sahiplenilmeyen ve emek hareketi tarafından da dışlanan bu saldırgan grubu TÜRK-İŞ ' in muhatap alması mümkün değildir . Tüm bunların yanı sıra TEKEL işçilerinin haklı mücadelesini kendi mücadelesi sayan TÜRK-İŞ , TEKGIDA-İŞ Sendikası ' nın talepleri doğrultusunda gerek eylem düzeyinde , gerek hukuki , gerekse hükümet nezdindeki girişimlerle her türlü mücadeleyi vermiştir ve vermeye de devam etmektedir . "