THY, yakıtı Koç'tan alacak

Türkiye'nin lider havayolu firması THY ile en büyük grubu Koç, dev bir ortaklığı hayata geçirdi. Türk Hava Yolları (THY) ve Koç Holding bünyesindeki Opet'in yarı yarıya ortaklığı...

 

Türkiye ' nin lider havayolu firması THY ile en büyük grubu Koç , dev bir ortaklığı hayata geçirdi . Türk Hava Yolları ( THY ) ve Koç Holding bünyesindeki Opet ' in yarı yarıya ortaklığıyla kurulan THY Opet Havacılık Yakıtları AŞ , 38 havalimanında uçaklara yakıt ve depolama hizmeti verecek , yurtdışındaki havayolu şirketlerine de satış yapacak .

75 milyon dolarlık yatırımla kurulan şirketin faaliyete başlaması sebebiyle Atatürk Havalimanı ' nda düzenlenen tanıtım toplantısına THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu , Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç , Opet Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Öztürk , Koç Holding Enerji Grubu Başkanı Erol Memioğu , THY Genel Müdürü Temel Kotil , Opet Genel Müdürü Cüneyt Ağca ve THY Opet Havacılık Yakıtları AŞ Genel Müdürü Aydın Güneş katıldı . Toplantıda konuşan Hamdi Topçu , Avrupa ' nın lider havayolu olma yolunda ilerleyen THY ' nin , akaryakıt alanında köklü geçmişi bulunan Opet ile güçlü işbirliğine girmesinin heyecanlarını artırdığını söyledi . THY Opet ' in sadece THY uçaklarına değil , diğer havayolu şirketlerinin yakıt ikmali ihtiyacını da karşılamayı hedeflediğine dikkat çeken Topçu , " Bir başka hedefimiz de , jet yakıt konusunda yurtdışındaki havalimanlarında hizmet vermektir . Bunu da en kısa zamanda başaracağız . " dedi .
Topçu , THY uçaklarının yılda 1 milyon 200 bin ton yakıt tükettiğini ifade ederek , yurtdışındaki uçakların yakıt ihtiyacının kalkış yapılan havalimanlarından temin edildiğini söyledi . Türkiye çıkışlı yakıtın bir kısmını THY Opet ' ten , bir kısmını da Petrol Ofisi AŞ ' den ( POAŞ ) almaya devam edeceklerini belirten Topçu , anlaşma yaptıkları başka firma bulunmadığını kaydetti . Topçu , kurmayı hedefledikleri 4-5 yeni şirket bulunduğunu açıkladı ancak detay vermedi .
THY Opet Yakıtları AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Öztürk de , Türkiye ' nin gurur kaynağı , dünyanın en gelişmiş ve en başarılı havayolu şirketi THY ile işbirliği yapmaktan son derece mutlu ve gururlu olduklarını bildirdi . İşbirliği sebebiyle duyduğu memnuniyeti dile getiren Mustafa Koç da " Bir tarafta dünyanın en iyi havayolu şirketi olmakta emin adımlarla yürüyen gururumuz THY , öbür tarafta akaryakıt sektörünün en güzide şirketlerinden biri olan Opet ' imizin bir arada böyle bir ortaklığa imza atıyor olması çok gurur verici . " ifadelerini kullandı . Bu arada Petrol Ofisi AŞ ve THY arasında Atatürk Havalimanı jet yakıtı ihtiyacının bir kısmını 1 yıllık süreyle ve yurtiçindeki 26 hava meydanının jet yakıtı ihtiyacını 1 ay süreyle karşılamak üzere Jet Yakıtı İkmal Sözleşmesi imzalandı .

Zaman