Terör olayları neden artıyor

CNN Türk ekranlarında yayınlanan beşN birK'ya BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş konuk oldu.

  Cü ; neyt Ö ; zdemir ' İn sunduğu programda artan terö ; r saldırılarını değerlendiren Demirtaş , ç ; arpıcı aç ; ıklamalarda bulundu .

Bir ö ; rgü ; tü ; n ben artık ateşkes ilan ediyorum , silahların bırakılması iç ; in bir diyalog ortamı arıyorum dediğinde akıllı bir devletin bu fırsatı ç ; ö ; zü ; me dö ; nü ; ştü ; rmesi gerektiğini dile getiren Demirtaş , ' Bunu bir gurur meselesi , kan davası meselesi şeklinde ele alamaz bir devlet . Sonuç ; ta Tü ; rkiye toplumunun tamamının yü ; reğini yakan ve annelerin 30 yıldır ağlamasına neden olan bir sorundan bahsediyoruz . Bakın siz son iki ayda 40 cenazeden sö ; z ettiniz . Ben ekleyim bu cenaze sayısı 80 ' den fazladır . Niye , ç ; ü ; nkü ; ; bu kadar da PKK ' lı yaşamını yitirmiştir . Tü ; rkiye toplumunda bunlar gö ; rü ; lmü ; yor belki ama sonuç ; ta bu insanlarında anneleri babaları bu ü ; lkenin vatandaşları ' ifadelerini kullandı .

Ardından Cü ; neyt Ö ; zdemir ' in sorusu ü ; zerine Emine Ayna ' nın PKK terö ; r ö ; rgü ; tü ; nü ; n saldırıları ile ilgili yaptığı aç ; ıklamayıda değerlendiren Demirtaş , Demokratik Aç ; ılım ç ; alışmalarını da eleştirdi .