Siperi yükselttiler, Kılıçdaroğlu'nu korudular!

Gediktepe'ye gittiğinde çömelip çömelmeyeceğine yönelik soruya “Çömelmeyeceğim. Çömeleceksem neden gideyim” yanıtını veren CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, çömelmedi ama siper yükseldi.

Siperi yükselttiler, Kılıçdaroğlu'nu korudular!
  Geç ; tiğimiz haftalarda Gediktepe ' ye yapılan PKK saldırısı sonrası şehit olan askerlerin cenaze tö ; reninden sonra Başbakan Erdoğan , sınır birliklerini ziyaret etmiş ve Başbuğ ' la ç ; ö ; melme gö ; rü ; ntü ; leri kamu oyunda geniş tartışmalara neden olmuştu .

Kemal Kılıç ; daroğlu o ç ; ok tartışılan ç ; ö ; melme fotoğraflarının ardından sipere gitme kararı almıştı . Bugü ; n de o siperleri ziyaret eden Kılıç ; daroğlu , o siperde ç ; ö ; melmeden ayakta durdu . Yalnız iki ziyaretin fotoğrafı arasındaki tek fark bu değildi . Kılıç ; daroğlu ' nun gö ; zlem yaptığı sırada , siperin daha yü ; ksek ve korunaklı olması dikkat ç ; ekti .


KILIÇ ; DAROĞLU GEDİKTEPE ' YE GİDEMEDİ

Zaman gazetesinin haberine gö ; re dü ; n Gediktepe ' yi ziyaret etmek iç ; in Hakkari ' ye giden CHP Lideri Kemal Kılıç ; daroğlu ç ; atışma olması nedeni ile ' O sipere gideceğim ve eğilmeyeceğim ' dediği Gediktepe ' ye gidemedi .

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıç ; daroğlu , beklenen sınır ziyaretini dü ; n gerç ; ekleştirdi . Artan terö ; r olayları sonrasında Başbakan Tayyip Erdoğan ' ın ardından Kılıç ; daroğlu da sınıra giderek Mehmetç ; ik ' e moral verdi .

Ancak Genelkurmay Başkanlığı , CHP liderinin sınırdaki gezi programına gü ; venlik gerekç ; esiyle ç ; atışmaların yaşandığı Gediktepe siperlerini koymadı . Bunun yerine daha gü ; venli olan Ç ; ukurca sınırındaki karakollar gezdirildi . Bö ; ylece ' ç ; ö ; kme ' polemiğinden de kaç ; ınılmış oldu . Kılıç ; daroğlu , burada askeri yetkililerden bilgi aldı , nö ; bet tutan Mehmetç ; iklerle sohbet etti .

Genel Sekreter Ö ; nder Sav ile birlikte bö ; lgeye giden Kılıç ; daroğlu ' na , Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ , Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Işık Koşaner ve 2 . Ordu Komutanı Orgeneral Necdet Ö ; zel de eşlik etti . Ö ; nce Siirt Havaalanı ' ndan helikopterle Pervari ilç ; esine geç ; en Kılıç ; daroğlu , Doğan kö ; yü ; ne gitti . Ü ; ç ; şehit veren kö ; y halkına ve şehit yakınlarına taziyelerini ileten Kılıç ; daroğlu , kö ; ylü ; lerin sorunlarını dinledi . Kılıç ; daroğlu , ardından ö ; nceki gece bir ü ; steğmen ile bir uzman ç ; avuşun şehit olduğu Sarıyaprak Karakolu ' na giderek , şehit ü ; steğmen ve şehit uzman ç ; avuşun silah arkadaşlarına baş sağlığı diledi . Şırnak ' ın sıfır noktasındaki Gü ; rvil Karakolu ' nu da ziyaret eden Kılıç ; daroğlu , Başbuğ ve Sav ile birlikte ö ; ğle yemeği yiyen askerlerin masasına oturdu .

Kılıç ; daroğlu , son olarak sınır hattı ü ; zerinden Ç ; ukurca ' ya geç ; ti . Burada brifing alan CHP lideri , Tü ; rkiye-Irak sınırının sıfır noktasındaki birliği de ziyaret ederek , nö ; betteki askerlerle konuştu . Daha sonra Zap Vadisi ü ; zerinden helikopterle Van ' a hareket eden Kılıç ; daroğlu , Ankara ' ya dö ; ndü ; .

Zaman