Sercan Yıldırım'ın hayali İspanya

Bursaspor'un golcü futbolcusu Sercan Yıldırım, geçmişte İngiltere Premier Ligi'nde oynamayı istediğini, ancak şimdi İspanya Ligi'ni tercih ettiğini bildirdi. Serca...

 

Bursaspor ' un golcü futbolcusu Sercan Yıldırım , geçmişte İngiltere Premier Ligi ' nde oynamayı istediğini , ancak şimdi İspanya Ligi ' ni tercih ettiğini bildirdi .

Sercan Yıldırım , Türkiye Futbol Federasyonu ' nun ( TFF ) TamSaha Dergisi ' ne verdiği röportajda , bu sezon Şampiyonlar Ligi ' nde yer almalarının Bursaspor ' un bir futbol markasına dönüşmesinde önemli rol oynayacağını belirtti .
Şampiyonlar Ligi ' ndeki maçlarda gösterilecek başarının kişisel hedeflerine ulaşmasında da büyük payı olacağını dile getiren genç futbolcu , ileride İspanya Ligi ' nin büyük takımlarına gitmenin hayalini kurduğunu vurguladı .
Yıldız oyuncu , Ertuğrul Sağlam ' ın göreve gelişinden sonra Avrupa kupalarına katılmanın kendileri için ' ' Öncelikli amaç ' ' haline geldiğini , sezonun sonuna doğru bu hedefe ulaştıktan sonra maçlara daha rahat çıkmaya başladıklarını ifade etti .
Turkcell Süper Lig ' i ilk 5 ' te bitirmeyi garantiledikten sonra daha üst sıraları hedef olarak belirlemeye başladıklarına değinen genç golcü , merdivenleri adım adım çıkmaya başladıklarını , galibiyetler gelmeye başladıkça bu duruma alışıp zirveye uzanana kadar azimle mücadeleye devam ettiklerini ve son maçta şampiyonluğa ulaşmayı bildiklerini belirtti .
- ' ' ERTUĞRUL SAĞLAM EN BÜYÜK FARKIMIZDI ' ' -
Sercan Yıldırım , ' ' 26 yıldır İstanbul ekipleri dışında kimsenin ulaşamadığı şampiyonluğu yakalamak üzereyken , baskı ile nasıl mücadele edebildiniz? 1984 ' ten beri birçok kulüp bu hayali gerçekleştirmeye çok yaklaştı ama başaramadı . Bursaspor neyi farklı yaptı ' ' sorusuna , şu yanıtı verdi :
' ' Bence Ertuğrul Sağlam gibi bir teknik direktöre sahip olmamız en büyük farkımızdı . Bütün maç toplantılarında ve devre arası konuşmalarında , tüm oyuncuları o an yaptıklarından daha iyisini yapabilecek kapasiteleri olduğuna inandırdı . Örneğin , ligde üçüncü sıradayken bize daima ikinci sırada olmayı hak ettiğimizi söyledi . Tüm oynadığımız maçlar bizim için final niteliğindeydi . Bundan da önemlisi , kötü bir sonuç aldığımızda bile bizim daima arkamızda oldu ve Bursaspor ' un ligi ikinci ya da üçüncü bitirmesi halinde dahi başarılı sayılacağını söyledi . Böylesine bir anlayış , oyuncuların kendilerine olan güvenlerini artırdı ve rahatlattı . Ertuğrul Hoca bize hep ' Kaybedecek bir şey yok ama kazanacak çok şey var ' dedi . ' '
Golcü futbolcu , Bursaspor ' un elde ettiği bu başarının Türk futbolunda neleri değiştirdiği yönündeki soru üzerine ise Anadolu takımlarının artık puan cetvelinde üst sıraları zorladığını , ligde her takımın her takımı yenebileceği bir noktaya geldiğini vurguladı .
En son sıradaki takımın bile lideri yenebildiğini , bunun artık sürpriz olarak görülmediğini dile getiren Sercan Yıldırım , ' ' Ayrıca , büyük takımlar da geçmiş yıllara göre ligde çok zorlanıyor . Bence bizim şampiyonluğumuz , Türkiye ' de bir devrim niteliğinde . Böyle bir başarıyı elde edebilen 5 . takım olarak tarihe geçtik . Bursaspor , sınırlı bütçesine rağmen genç yetenekleri deneyimli oyuncularla harmanladığı kadrosuyla başarıya ulaştı ' ' dedi .
Genç futbolcu , ' ' Kadronuzun diğer Anadolu takımlarından çok farklı olduğunu düşünüyor musun ' ' sorusunu ise şöyle yanıtladı :
' ' Burada yine Ertuğrul Sağlam faktörünü vurgulamak istiyorum . Göreve geldiği ilk günden beri oyuncular arasındaki arkadaşlık bağlarını güçlendirmek için çok uğraş verdi . Onun bu gayreti , bizim şampiyonluğa ulaşmamızda kilit bir rol oynadı . Bir oyuncu transfer edileceği zaman , hocamız düşünülen ismin teknik özelliklerinden önce karakterini ve kişiliğini araştırdı . Ben , Volkan Şen ve Ozan İpek , rakip takımları zor durumda bırakacak özelliklere sahibiz . Dolayısıyla bizim takımdaki varlığımız bir katkı sağladı diye düşünüyorum . Bundan da önemlisi , savunmayı ve hücumu toplu şekilde başarıyla uyguladığımızdan hedefimize ulaşabildik . ' '
Sercan Yıldırım , performansına ilişkin soru üzerine , geçen sezon hedeflediği gol sayısına ulaşamadığını , iki sezonda 11 , geçen sezon ise 4 golde kaldığını , yaşadığı sakatlıkların da performansını olumsuz etkilediğini bildirdi .
- ' ' GÖZYAŞLARIMI TUTAMADIM ' ' -
' ' Senin için geçen sezonun en unutulmazı hangisi ' ' sorusuna , Sercan Yıldırım şu yanıtı verdi :
' ' Beşiktaş ' ı 2-1 yendiğimiz sezonun son maçı . Daha sonra kulaklarımızı Fenerbahçe ' nin Trabzonspor ' la oynadığı maça çevirdik . Maçın 1-1 berabere sonuçlandığını duyunca , gözyaşlarımı tutamadım . Benim için unutulmaz bir andı . Bir de Beşiktaş ' ı Ivan Ergic ve Tomas Zapotocny ' nin son 5 dakikadaki golleriyle 3-2 yendiğimiz sezonun ilk yarısında oynanan maçı hatırlıyorum . Bu karşılaşma bizim için bir dönüm noktasıydı . ' '
Sercan Yıldırım , Bursasporlu taraftarlara ilişkin düşüncesinin sorulması üzerine , ' ' Bursaspor taraftarını çok seviyorum ve tüm dünyanın da Bursa ' da oynanacak Şampiyonlar Ligi maçlarında onlara hayran olacağını düşünüyorum ' ' değerlendirmesinde bulundu .
Bursaspor ' un Şampiyonlar Ligi ' nde göstereceği performansın sorulması üzerine yıldız oyuncu , şunları kaydetti :
' ' Çok önemli takım ve oyunculara karşı oynayacağımızın farkındayız . Böyle rakiplerle oynamak , Bursaspor ' un da saygınlığını artıracaktır . Eğer Barcelona ya da Real Madrid gibi takımlarla oynayabilirsek , bu bizim için büyük bir onur olur . Böylesine dev maçları oynamayı çok istiyoruz . Bursaspor ' u hem Türkiye ' de hem de Avrupa ' da önemli bir marka haline getirmek istiyoruz . Buna ilaveten , oyuncular olarak biz de kendimizi Avrupa arenasında göstermek istiyoruz . Eğer takıma gerekli takviyeler yapılırsa , Şampiyonlar Ligi gruplarında başarı sağlayacağımızı düşünüyorum . Sorunuzun ikinci kısmına gelirsek , kadromuz tüm kulvarları kaldırabilecek kadar geniş olmalı . Böylelikle sakatlık , ceza durumu ve formsuzluk gibi sıkıntılara karşı alternatiflerimiz olur . Ayrıca , gelecek sezon takımda forma için tatlı bir rekabetin yaşanacağını tahmin ediyorum . ' '
- ' ' İDOLÜM HENRY ' ' -
Sercan Yıldırım , Bursaspor ' un geçen sezonki başarıyı bu yıl yakalayamayacağına dair bir kuşkusunun olmayacağını belirtirken , ' ' Futbola başladığında idolün kimdi ' ' sorusunu , ' ' Thierry Henry ' nin büyük hayranıyım . Geçen yıl , Türkiye ile Fransa arasındaki özel maçta ona karşı oynama fırsatı da buldum . Karşılaşma sonrasında formasını alırken , biraz da sohbet etme fırsatını yakaladım . Ona olan hayranlığımı anlattım . Bana yaşımı sordu ve kariyerimde başarı diledi ' ' diye yanıtladı .
- ' ' OYUN STİLİM İSPANYA LİGİ ' NE YATKIN ' ' -
Golcü oyuncu , kariyerinin bundan sonraki bölümündeki hedefinin sorulması üzerine şöyle dedi :
' ' Bursaspor ' la daha çok yeni , tarihi bir başarı yakaladım . Bursaspor zaten benim kariyerimde önemli bir kilometre taşı olacak . Bunun yanında , ben daima Avrupa ' da büyük kulüplerde oynama hayali kurdum . Bu sezon Şampiyonlar Ligi ' nde elde edeceğimiz başarı beni hayallerime daha çok yaklaştırabilir . Geçmişte , İngiltere Premier Ligi ' nde oynamak isterdim ama şimdi İspanya Ligi ' ni tercih ediyorum . Çünkü oyun stilimin İspanya ' da uygulanan sisteme daha yatkın olduğuna karar verdim . Hatta Barcelona veya Real Madrid ' de oynasam benim için mükemmel olur . ' '

Zaman