Şehr-i Su Festivali başladı

Sivas'ın Suşehri ilçesinde 1. Şehr-i Su Festivali başladı. 02–04 Temmuz 2010 tarihleri arasında 3 gün sürecek festivalin açılışı ilçenin Sivas Caddesi

  Sivas ' ın Suşehri ilçesinde 1 . Şehr-i Su Festivali başladı . 02–04 Temmuz 2010 tarihleri arasında 3 gün sürecek festivalin açılışı ilçenin Sivas Caddesi üzerinde bulunan Ticaret Meslek Lisesi önünde buluşan kortejle başladı .

Sivas Belediyesi Mehter Takımı ' nın gösterileri ile süslenen , Azerbaycan Gösteri Ekibi ve Sanatçıları ile ilçenin daire amirlerinin beraber katıldığı kortejle başlanılan festivalde daha sonra Eski Pazar Yeri ' nde kurulan festival alanına geçildi .

Festival alanında daha sonra bir gösteri daha yapan mehter takımı katılımcılar tarafından uzun süre alkışlandı .

Daha sonra festivalle ilgili konuşmalara geçildi . Festivalin ilk konuşması Suşehri Belediye Başkanı Sedat Sel tarafından yapıldı . Sel yaptığı konuşmada festivalin hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür etti . Sel sözlerine şöyle devam etti : " Festivalin 3 gün düzenlenmesinin amacı ilçenin kötü giden ekonomisine canlılık katmak içindir . Festivalde herkese iyi eğlenceler diliyorum . " dedi .

Belediye Başkanı Sel ' in konuşmalarının ardından ise AK Parti Suşehri İlçe Başkanı Rüstem Yüce , BBP İlçe Başkanı Nuh Genç , MHP İlçe Başkanı Nazif Karkın , Suşehri Dernek Başkanı Celal Deniz , Suşehri Koyulhisar Akıncılar Gölova Vadi Federasyonu Başkanı Ali Yüksel ve Altınyayla Belediye Başkanı Yasin Altınkaynak birer konuşma yaptı .

Konuşmaların ardından ise festival nedeniyle kurulan oyun parkurlarının gezilmesine geçildi . Festivale katılan bürokrat daha sonra çocuklara balon dağıttılar . Aynı gün saat 20 . 00 ' de ise ilçede yapımı yeni tamamlanan Muhsin Yazıcıoğlu Parkı ' nın açılışı yapılacak . Açılış sonrası ise Azerbaycan Gösteri Ekibi ve Yerel Sanatçıların sunacağı gösteriler sonrası havai fişek gösterisine geçilecek .