Polis Ailelerin Gurur Gözyaşları

Adana Kemal Serhadlı Polis Meslek Yüksek Okulu'nda düzenlenen mezuniyet töreninde alanı dolduran aileler çocukları yemin ederken gözyaşlarına boğuldu.

  Adana ' da 224 polis adayı bugün mezuniyet sevinci yaşadı . Kemal Serhadlı Polis Meslek Yüksek Okulu 2009-2010 eğitim-öğretim yılı 8 . dönem mezunları için okul bahçesinde tören düzenlendi . Törene Adana Valisi İlhan Atış , Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz , İl Emniyet Müdürü Mehmet Salih Kesmez ve çok sayıda davetli ile polis adaylarının yakınları katıldı .
Vali Atış , yaptığı konuşmada , Türk Polisi ' nin hukuk çerçevesi içinde halkın can ve mal güvenliğini sağlamak için gece-gündüz demeden çalıştığını söyledi .
Kemal Serhadlı Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü 1 . Sınıf Emniyet Müdürü Mahmut Çakır ise , 8 . dönemde 224 polis adayının mezun ettiklerini belirterek , bu zamana kadar 6 bin 297 polisin emniyet teşkilatına kazandırıldığını söyledi . Çakır , okullarda çağdaş ve modern hukuk bekçilerinin yetiştirildiğini kaydetti .
Konuşmaların ardından polis adayları folklor gösterisi düzenledi . Ardından ise okulu birincilikle bitiren öğrenci yaş kütüğüne plaket çaktı . Ardından ilk 10 ' a giren öğrencilere Vali Atış ve İl Emniyet Müdürü Kesmez diplomalarını ve hediyelerini verdi .
Ardından 224 polis hep bir ağızdan yemin etti . Yemin etme sırasında ilk kez konfeti kullanılırken , tören alanını dolduran polis adayı anne , baba ve yakınları gözyaşlarına boğuldu . Yemin töreninden sonra ise polis adayları tören yürüyüşü gerçekleştirdi . Bu sırada ailelerin çocuklarını görüntülemek için birbiriyle yarıştı . Yürüyüşün ardından ise polis adayları keplerini havaya fırlatarak aileleri ile hasret giderdi .