Pamukoğlu'ndan 'İpsiz Recep' Açıklaması

Hak ve Eşitlik Partisi (HEPAR) Genel Başkanı Osman Pamukoğlu, "Ayandon" isimli kitabında söz edilen 'İpsiz'in Rizeli Kuva-i Milliye kahramanı İpsiz Recep olmadığını açıkladı.

  HEPAR Genel Başkanı Osman Pamukoğlu , Rize ziyaretinde Hacıeşref Caddesi ' ndeki HEPAR İl Başkanlığı binasının açılışını gerçekleştirdi . Pamukoğlu binaya girince İl Başkanı Selçuk Avcı ' nın odasında üstünde asılı olan Rizeli Kuva-i Milliye kahramanı İpsiz Recep ve arkadaşlarının fotoğrafını bir süre inceledi . Bir gazeteci tarafından Pamukoğlu ' na ' Ayandon ' isimli romanında İpsiz Recep ' e hakaret edilmesi ve romanın Rize ' de tepki ile karşılanması hatırlatıldı . Pamukoğlu , romanda söz edilen İpsiz ' in Rizeli İpsiz
Recep olmadığını hatırlatarak konuyu gündeme getirenleri tarih bilgisizliği ile suçladı . Pamukoğlu konuyla ilgili açıklamasında , " Romanda sözü geçen kişi Kastamonu ili Bozkurt bölgesinde yaşayan bir kişidir . Bir tane aklı evvel , bu işlerden anlamayan biri Rizeli İpsiz Recep ile Kastamonu ' da yaşayan bir değirmenciyi karıştırıyor . Ben Sinop , Gerzeliyim . Bizim orada da Kanlıçay diye bir yer var . Orada da İpsiz Recep var . Alakası yok . Akıl ermez , tarih bilmez , ilgisiz bir adam saçma sapan bir şey çıkarıyor "
dedi .
Pamukoğlu ' Ayandon ' romanının ismini aldığı dedesi Osman Pamukoğlu ' nun hayatını anlatan gerçek bir hayat hikayesi olduğunu ifade edip , " Ayandon romanı bir gerçektir . Bu roman benim dedem ve arkadaşları Giresun gibi noktalardan erzak alıp Çanakkale Boğazı ' na 6-7 metrelik kayıklarla aşıyan sevkiyat kayıkçılarıdır . Bunlar 46 yaşının üstündeydi . Binlerce sevkiyat kayığı çalıştı . Çanakkale ' ye erzak taşıdılar . Ayandon Fırtınası ' na yakalandılar . Kayıkları İnebolu ' nun batısında paramparça oldu . Dört arkadaşı
sahilde donmak üzereyken yaşlı bir kadın buldu . Bu roman onların o bölgedeki hayatıdır . Roman da değildir , gerçektir " diye konuştu .