Microsoft Kin 1 ve Kin 2 projesini iptal etti

Microsoft Kin 1 ve Kin 2, Avrupa'ya gelmiyor.

  Microsoft ' un cep telefonu ü ; retip ü ; retmeyeceği aylarca konuşulmuştu . Sonunda ortaya bu iki cep telefonu ç ; ıktı : Kin 1 ve Kin 2 . İki telefon parlak reklam kampanyalarıyla duyuruldular , Windows Phone 7 ' nin kalesi olacakları sö ; ylendi , 6 hafta ö ; nce ABD ' de piyasaya sü ; rü ; ldü ; ler . Sıra tam da Avrupa ' da piyasaya sü ; rü ; lmeye gelmişken , Microsoft herkesi şaşırtan şok aç ; ıklamasını yaptı : ' Kin 1 ve Kin 2 ' yi artık ü ; retmeyeceğiz , Avrupa ' ya gelmeyecekler , projeyi durduruyoruz . '

Bu aç ; ıklama , Microsoft ' un cep telefonu ü ; retme hayallerinin bü ; yü ; k bir hü ; sranla sonuç ; landığı anlamına geliyor . ABD ' de 6 hafta ö ; nce piyasaya sü ; rü ; len iki cep ö ; ylesine kö ; tü ; satış rakamlarına imza attı ki , Microsoft bu kararı almak zorunda kaldı . Aç ; ıklamada , Kin 1 ve Kin 2 projesi ile ilgilenen ekibin Windows Phone 7 ekibine dahil edildiği , projeden geriye kalan birikimin , Windows Phone 7 ' nin geliştirilmesinde kullanılacağı sö ; ylendi .

Peki ama elde kalan telefonlar ne olacak? Microsoft , ABD ' de satışların , stoklar tü ; kenen kadar devam edeceğinin altını ç ; iziyor . Bunun iç ; in Verizon ile iş birliği yapmaya devam edilecek .

Kin 1 ve Kin 2 neler sunuyordu?

Kin 1 ' de QVGA ekran , 4GB dahili bellek , 5 Megapiksel kamera , LED flash , QWERTY klavye bulunuyordu . Kin 2 ise HVGA ekran , geniş QWERTY klavye , 8 megapiksel kamera , 8GB dahili bellek iç ; eriyordu .

Her iki cep telefonu da WiFi , Bluetooth ve 3G ö ; zellikleriyle donatılmıştı . Online depolama ile WiFi+ Bluetooth bir arada kullanılabiliyordu . Ağ ü ; zerinden Firmware gü ; ncellemesi yapmak , oyun hariç ; online Zune hizmetlerine bağlanmak ve hatta iTunes hesabınızla senkronize etmek mü ; mkü ; ndü ; . Her iki cep telefonu da Flash ya da Silverlight kullanmıyordu . 3 . Parti yazılımlar desteklenmiyordu .

Kin serisinin en ö ; nemli ö ; zelliği genç ; lere hitap eden canlı ve ilginç ; tasarımlarıydı .

Chip