Mezuniyet Coşkusu

Afyonkarahisar Polis Meslek Yüksek Okulu (PMYO), 6'ıncı dönem öğrencileri mezun oldu. İki yıllık eğitimlerini tamamlayarak PMYO'dan mezun olan 159 öğrenci, polis teşkilatına katıldı.

Mezuniyet Coşkusu
  Afyonkarahisar PMYO ' da mezuniyet ve diploma töreni gerçekleşti . Törende konuşan Afyonkarahisar Valisi Haluk İmga , öğrencilerin , nitelikli emniyet mensubu yetiştiren çok önemli eğitim kurumlarından biri olan PMYO ' dan mezun olmanın haklı gururunu yaşadıklarını ifade etti . Yeni göreve başlayacak polislerin bugünden itibaren ülke adına , millet adına çok büyük sorumluluğu da yüklendiklerini anlatan Vali İmga , " Sizler ayırım yapmaksızın bu ülkedeki her bir ferdin huzurunun ve emniyetinin teminatısınız . Sizler ülkemizin , milletimizin , özgürlüğümüzün , bağımsızlığımızın geleceğe doğru kararlı adımlarla yürüyüşümüzün güvencesisiniz . Yine sizler Atatürk ilke ve inkılaplarına gönülden bağlı , vatanımızın ve milletimizin bölünmez bütünlüğünü Türkiye Cumhuriyetimizi , şartlar ne olursa olsun , korumaya yeminli , gözü pek Türk polislerisiniz " dedi . Başarılı bir güvenlik hizmeti sunmada özen gösterilmesi gerektiğini söyleyen Vali İmga , " İnsan ve toplum psikolojisini bilmenin öneminden hareketle , bundan sonra atanacağınız görev yerlerinizdeki halkı en kısa sürede tanımaya çalışarak , örf ve adetlerini ve duyarlı oldukları konuları öğrenmeye özen gösterin . Görevinizi yerine getirirken ve halkla kuracağınız ilişkilerde , bu konuların çok önemli olduğunu asla unutmamalısınız . Halkı , sadece güvenlik hizmeti sunduğunuz bir müşteri olarak değil , kendi ailenizden birisi olarak görün ve ona göre davranın . İşte o zaman görevinizi hakkı ile yapmış sayılırsınız " dedi .
PMYO ' LAR İÇİN 2 PROJE ÇALIŞMASI DEVAM EDİYOR
Polis Akademisi Başkanlığı Güvenlik Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç . Dr . Mustafa Çufalı ise PMYO ' lar için 2 büyük proje çalışmasının devam ettiğini , bu projelerden birinin PMYO ' nın dersleri ve müfredatları ile ilgili olduğunu belirtti . Çufalı , " Bir yıldır PMYO ' nun dersleri ve müfredatları üzerinde yeni bir çalışma yürütüyoruz . Akademi olarak bu çalışmanın sonuna geldik . Bu çalışma sonunda öğrencilerimize vereceğimiz eğitim daha profesyonel daha mesleki ve güncel olacak . İkinci proje , polisin temel eğitimi ile ilgili . Meslek Yüksek Okullarından Polis Meslek Eğitim Merkezlerine ( POMEM ) , fakülteden komiser yardımcılığı kurslarına , stajlardan işe almaya kadar temel eğitimin tümüyle üstünde çalışıyoruz . Bu çalışma tamamlandığında temel polis eğitimde radikal değişiklikler yapmayı düşünüyoruz . Eğitim , öğretim kadrosundan öğrenci profiline kadar şimdiye kadar büyük dönüşümler oldu ve olmaya devam etmektedir " şeklinde konuştu .
Afyonkarahisar PMYO Müdürü Hasan Şahin ise 2009 yılında eğitim ve öğretime başlamış olan yüksek okullardan , bu gün 6 ' ıncı dönem mezunu olarak ayrılacak 159 öğrencinin polis memuru olarak emniyet teşkilatı saflarına gururunu ve sevincini yaşadıklarını söyledi .
Konuşmaların ardından dönem birincisi Abdurrahman Yıldız , yaş kütüğüne plaket çaktı . Ardından , dereceye giden mezunlara ödülleri ve diplomaları Vali Haluk İmga ve protokol üyeleri tarafından takdim edildi . Program , yemin ve geçiş töreni ile sona erdi . Törene Vali Haluk İmga ' nın yanı sıra Belediye Başkanı Burhanettin Çoban , AK Parti Milletvekili Halil Aydoğan , Emniyet Müdürü İsmail Türkmenli , Cumhuriyet Başsavcısı Nihat Erol ve mezun olan öğrencilerin aileleri katıldı .