Lugano'lu Uruguay- Gana karşısında mücadele edecek

Dünya Kupası çeyrek final maçında Uruguay ile Gana bu akşam karşı karşıya gelecek. Uruguay 40 yıl sonra yeniden yarı finale çıkmayı hedeflerken, Gana ise son dört arasına kalan ilk Afrika takımı olmak istiyor.

Lugano'lu Uruguay- Gana karşısında mücadele edecek
  En son 1970 ' te yarı final oynayan Uruguay , ö ; zellikle savunmasıyla dikkat ç ; ekiyor .

Gü ; ney Amerika temsilcisi , A Grubu ' nda Gü ; ney Afrika ' yı 3-0 , Meksika ' yı 1-0 yendi , Fransa ile golsü ; z berabere kaldı .

Grubu gol yemeden lider tamamlayan Uruguay ikinci turda Gü ; ney Kore ' yi 2-1 yenerek ç ; eyrek finale yü ; kseldi .

Fenerbahç ; eli Diego Lugano ' nun savunmadaki partneri Diego Godin , sakatlığı nedeniyle takımdaki yerini alamayacak . Teknik direktö ; r Oscar Tabarez Godin ' in yerine Mauricio Victorino ' yu oynatacağını aç ; ıkladı .

Tabarez orta sahada ise Alvaro Perreira ' nın yerine Alvaro Fernandez ' i tercih edecek .

Dü ; nya Kupası ' nda kalan son Afrika temsilcisi Gana bu başarıyı bir adım daha ileri taşıyıp yarı final oynayan ilk kara kıta takımı olmayı hedefliyor .

Gana ' da sakat oyunculardan Asamoah Gyan ve Kevin-Prince Boateng bü ; yü ; k ihtimalle ilk 11 ' de olacak . Hans Sarpei ' nin durumu ise belli değil .

Afrika temsilcisinde Jonathan Mensah ve Dede Ayew cezalı . Mensah ' ın yerine Isaac Vorsah , Ayew ' in yerine de Sulley Muntari forma giyecek .

Uruguay ile Gana TSİ 21 : 30 ' da Johannesburg ' da kozlarını paylaşacak . Bu eşleşmeden ç ; ıkacak takım yarı finalde Hollanda-Brezilya galibiyle mü ; cadele edecek .