Kdz. Ereğli'de Festival Coşkusu

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde bu yıl 17. gerçekleştirilen Sevgi, Barış Dostluk Kültür ve Sanat Festivali ilk gün tüm coşkusuyla sürüyor.

Kdz. Ereğli'de Festival Coşkusu
  Kdz . Ereğli 17 . Uluslar arası Sevgi , Barış Dostluk Kültür ve Sanat Festivali ' nin ilk günü festival coşkusu kortej yürüyüşü ile sürdü . Kortej yürüyüşünün ardından binlerce vatandaş konser alanına geldi . Burada saygı duruşu ve İstiklal Marşı ' nın okunması ile Kdz . Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık festival konuşmasını yaptı . Festivalin dolu dolu geçeceğini vurgulayan Başkan Posbıyık , " Sevgi Barış Dostluk diye hep birlikte haykırıyoruz . Önümüzdeki 3 günde de tüm dünyaya Sevgi , Barış Dostluk diye haykırıyoruz , haykırmaya da devam edeceğiz . Ülkemizde bir takım sıkıntılar problemler , terör faaliyetleri gibi bozguncu olaylar halkımızı iyice gerdi . Ancak gergin olmamamız lazım . Bizler kenara sinmiş , korkmuş , geriye çekilmiş görüntüsü asla vermeyeceğiz . Düğünlerimizi de eğlencelerimizi de yapacağız . Biz çok akıllıca bir hazırlık yaptık . Bütün insanlarımızın üç gün boyunca kafalarını dinlendirmek ve polemik sıkıntıları bir araya atıp , her türlü derdi bir kenara bırakmak suretiyle gönlünce eğlenmelerini sağlamak istedik . Kültürel faaliyetlere ağırlık verdik . Bunun üzerine basarak söylüyorum . Bu festivalin yüzde 85 ' lik bölümü kültürel faaliyetlerdir . Türkiye ' nin en büyük yazarları , söyleşi ve imza günleri , şiir dinletileri , aynı zamanda cehennemağzı mağaralarında batı müzikleri , Antalya ' dan gelecek Anadolu Medeniyetler Korosu ' nu herkesin izlemesini istiyorum . Japonya ' dan gelen 30 kişilik öğretmen grubu özellikle burada öğrencilerimize kurs veriyor " dedi .
Ardından CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk ve AK Parti Zongudak Milletvekili Fazlı Erdoğan konuşma yaptı . Konuşmaların ardından festival meşalesi yakıldı . VJ Bülent ' in festivalin ilk şarkısını söylemesi ile İsmail Y . K sahne aldı .